19 Kasım 2008

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A AMERİKA PROGRAMINDA MİLLETVEKİLİ YÜKSEL EŞLİK EDİYOR

http://www.habermardin.com/haber_uploads/906_maxi.JPG

Başbakan Erdoğan’ın 13 – 17 Kasım tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri ziyareti sırasında AK Parti Mardin Milletvekili Yüksel’de eşlik ediyor.


Aynı zamanda Harvard Üniversitesi mezunu olan Yüksel geçtiğimiz hafta Barack Obama’nın ABD’nin yeni başkanı seçilmesiyle yaptığı yorumlarla; Amerika’nın Dış Politikası ve Türk – Amerikan İlişkileri ile ilgili yaptığı analizlerle dikkat çekmişti.

1994 yılında Harvard Üniversitesi`nin Hukuk Bölümünden mezun olan Milletvekili Yüksel; kendisinden 3 sene önce aynı sıralardan geçip mezun olan Amerika`nın yeni başkanı Barack Obama`nın seçimi kazanması ile ilgili özel bir televizyon kanalında Obama’nın seçimi ile ilgili yorumlar yapan Yüksel şunları belirtmişti:

Bu sonucu yaklaşık 1,5 sene önce hatta Hillary Clinton ile Barack Obama arasındaki yarış sürerken ve Obama, Clinton`ın 30 puan gerisinde olmasına rağmen öngörmüştüm.

Yüksel ,Bu sonucu Ak Parti olarak bekliyorduk. Sonuç bizim için sürpriz olmadı. Aslında ben uzun yıllar Amerika`da eğitim görmüş; Amerika`da çalışmış ve yaşamış birisi olarak; bunun yanı sıra gerek akademik hayatımda gerek iş hayatında edindiğim izlenimler sonucunda böyle bir sonuç bekliyordum. Bu öngörüyü Amerika`nın yakın geçmişini bilmek ve Obama`nın "değişim" mesajının bu ülkede tutacağını bilmek sağladı aslında bir anlamda.

Erdoğan`ın ABD`deki temaslarının ilk ayağı New York oldu.

Erdoğan’ın programında New York`ta Türkiye`nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmesi nedeniyle Güvenlik Konseyi`nin daimi temsilcilerine `teşekkür` resepsiyonu ve Washington`daki temasları sırasında G-2O Zirvesi de bulunuyor.Başbakan Erdoğan 13 Kasım 2008 Perşembe günü saat 14.00’da Columbia Üniversitesi’nde Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel’in organize etmiş olduğu konferansta konuştu. New York Columbia Üniversitesi’nin öğretim üyeleri arasında aynı zamanda Nobel ödülü sahibi bir Türk yazar; Orhan Pamuk da bulunmakta.Erdoğan konuşmasında iki yakın müttefik olarak Türkiye ve ABD’nin özgür ve demokratik uluslar topluluğunun ortak değerlerini korumak amacıyla yarım yüzyılı aşan bir süredir birbirlerine destek olmakta olduğunu belirtti.Obama’nın seçimiyle ilgili de yorumlarda bulunan Erdoğan Türkiye’nin geçen ay BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmesi ile Türkiye kucaklayıcı ve uzlaştırıcı politikalarıyla elinden gelen katkıyı yapacaktır şeklinde konuştu.ABD’nin ünlü üniversitelerinden Columbia Üniversitesi’ndeki konferanstan sonra açıklamalarda bulunan Yüksel şunları söyledi:Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin en önemli üniversitelerinden olan Columbia Üniversitesi’nde bulunması çok önemli. Columbia Üniversitesi İkiyüzelli yılı aşkın zengin bir tarihe sahip bir okul ve aynı zamanda ABD’nin seçilmiş yeni Başkanı Sayın Barack Obama da bu üniversitenin mezunudur.Diğer taraftan, öğretim üyeleri arasında Nobel ödülü sahibi bir Türk yazarının bulunması da, Columbia’yı bizim için özel kılan nedenlerden biridir.Ülkemiz, gerek ikili ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesi gerek küresel ve bölgesel düzeyde karşı karşıya bulunduğumuz sorunların çözümlenmesinde, geçmişte olduğu gibi, yeni ABD Yönetimi ile de çok yönlü ve yakın işbirliğini sürdürmeye kararlıdır. Keza 5 Kasım 2007 tarihinde Başbakanımızın ABD’ye yaptığı ziyaret ve bunu izleyen süreçte yapılan karşılıklı ziyaretler vesilesiyle tekrar teyit edilmiştir. Ülkelerimiz arasındaki geliştirilmiş işbirliği ve dayanışma ruhunun stratejik ilişkilerimizin temel taşı olmaya devam edeceği yönündedir.
Habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum