11 Kasım 2008

Bakan Ekren, Mardin`e hayran kaldı

Mardin'de gezi ve incelemelerde bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, kentin tarihi dokusuna hayran kaldı. Geniş güvenlik önlemleri altında kenti gezen Bakan Ekren'e yöre halkı tatlı cevizli sucuk ve mıra ikram etti.

Batman, Siirt, Şırnak illerini kapsayan Kalkınma Yönetimi Ajansları toplantısına katılmak üzere Mardin'e gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren kentin tarihi mekanlarını gezerek Cumhuriyet Meydanı'ndaki esnafı ziyaret etti. Beraberindeki heyet ve Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ile birlikte Mardin Müzesi'ni gezen Bakan Ekren daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında yaya olarak tarihi sokaklarda incelemelerde bulundu. Yöreye özgü tatlı cevizli sucuk satan Hamit Erkar ile bir süre sohbet eden Bakan Ekren ve AK Parti Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey'e yöreye özgü tatlı cevizli sucuk, şekerli leblebi ve mıra ikram edildi.

Tarihi mekanlara hayran kaldığını ifade eden Ekren, Mardin'in tarım ve ticaretin yanı sıra büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Turistik gezisini Latifiye Camii'ni ziyaret ederek tamamlayan Ekren ve beraberindeki heyet incelemelerde bulunmak üzere karayolu ile Midyat'a hareket etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum