18 Kasım 2008

Belediye diyaliz hastalarına sahip çıktı

Midyat Belediyesi, Belediye Meclis'inde alınan karar doğrultusunda, kronik böbrek yetmezliği olan fakir hastaları, evlerinden alıp diyaliz hastanesine getiriyor. Belediye, diyalize giren hastaları tekrar evlerine bırakırken hizmetle ilgili bir zabıta aracı ve iki zabıta memurunun görevlendirildiği kaydedildi.

Belediye Başkan Yardımcısı M. Tevfik Baysal, "İlçe merkezinde ikamet eden ve imkanları yetersiz olan kronik böbrek hastalarının ulaşımını Belediye Başkanımız Şehmus Nasıroğlu'nun önerisi ile alınan karar doğrultusunda başlattık. Zabıta görevlileri ilçenin her alanında yaptıkları azimli çalışmalarında bu konuda da başarılı olacaklardır. Vatandaş ve yerel yönetim olarak çok mutluyuz, hizmet maratonumuz her alanda devam edecektir" şeklinde konuştu.

Diyaliz merkezinden alınan randevu saatleri ile hastaları evlerinden alan zabıta görevlileri, birim araçları ile servis yapıyor. Kronik böbrek hastaları belediyenin yaptığı bu çalışmadan dolayı çok memnun olduklarını dile getiriyor. Şevki Doğan(47) adlı böbrek hastası, "İki yıldır kronik böbrek hastasıyım. 7 çocuğum var, imkanlarım çok yetersiz. Devletimizin bize sahip çıkması sayesinde ayaktayız. Şimdi de belediyemizin bize sağlamış olduğu bu hizmetten ötürü çok mutluyum" diye konuştu.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum