30 Kasım 2008

BÖLGENİN EN İYİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

http://www.habermardin.com/haber_uploads/947_maxi.JPG

Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin kendi ölçeklerinde bölgenin en iyi diş tedavi merkezi olduğu belirtildi. Ağız ve Diş Sağılığı Merkezi Baştabibi Dt. Volkan Öney günde 500 kişinin diş tedavisini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde tedavi sayısının her geçen gün arttığını belirten Başhekim Dt. Volkan Öney, 2004 yılında 11 diş hekimi ile 18 bin kişiye diş tedavisi yaptıklarını, 2005’te sayının 26 bine çıktığını, 2006 yılında 35 bin, 2007 yılında 53 bin ve 2008 yılının ilk on ayında 20 diş hekimi ile 67 bin kişiye diş tedavi hizmeti verdiklerini söyledi. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin onarımdan geçmesi ile birlikte 16 olan ünit sayısının 30 ünite çıkarılacağını sözlerine ekleyen Başhekim Öney, diş hekimi takviyesi talebinde bulunduklarını bildirdi. Dt.Volkan Öney “ Ağız ve Diş Sağılığı Merkezimizin onarımı tamamlanınca bölgenin en modern diş tedavi merkezi haline gelecek.Hasta potansiyeli her geçen gün katlanarak artıyor. Dolgu yaptırmak isteyen hastalarımıza 3 ay sonrası için randevu veriyoruz, İki vardiya halinde hizmet veriyoruz. Gece vardiyası için randevu talep edenlere daha kısa bir süre veriyoruz. Başka illerde randevular 6 ay ile bir yıl arasında değişiyor.Diş hekimi açığımızı kapatmak için sağlık bakanlığından 10 diş hekimi talebinde bulunduk.” Dedi

30 bin öğrenciyi taramadan geçirdik

Her yıl bütün okulları diş sağlığı taramasından geçirdiklerini vurgulayan Başhekim Dt.Öney, geçtiğimiz yılda 30 bin öğrenciyi diş taramasından geçirdiklerini söyledi. Öney” İlköğretim okulları başta olmak üzere tüm okulları ekipler halinde haftanın belirli günlerinde dolaşarak öğrencileri diş sağlığı taramasından geçiriyoruz. Okullarda tarama ile birlikte öğrencilere diş ve ağız sağlığı konusunda eğitici bilgiler veriyoruz.” Şeklinde sözlerini sürdürdü.

Kanal Tedavisi Eksiğimiz var

Ağız ve Diş Sağılığı Merkezinin kendi ölçeğinde bölgenin en iyi ve en verimli merkezi halinde bulunduğuna işaret eden Dt.Volkan Öney, uzman diş hekimi bulunmadığı için kanal tedavisi yapamadıklarını bildirdi. Öney sözlerine şunları ekledi.” Dışarıya diş tedavisi için hasta göndermiyoruz. Ama uzman diş hekimimiz olmadığı için kanal tedavisi yapamıyoruz. Bu eksiğimizi de kapatırsak komşu illerden ağız ve diş sağlığı merkezimize tedavi için gelecek hastalar olacağına inanıyorum”

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt.Volkan Öney bölgenin en modern diş tedavi merkezine sahip olduklarını söyledi

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum