24 Kasım 2008

Depresyondan çıkmak için bunları yapın

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/65639.jpg

Kriz mutsuzluk ve tükenmişlik hissini de beraberinde getiriyor. Depresyon sürecini de tetikliyor. Depresyondan kurtulmak içinse uzmanlar bunları öneriyor

Spor yapın ya da en azından yürüyün. Arkadaşlarınızla bol bol sohbet edin.

Her krizin aynı zamanda bir fırsat olduğunu unutmayın. Düşünün şimdiye kadar hayatımızda kaç defa kriz gördük, dünya batmıyor. İnsanlar bazen kaybedebilir ama sağlığınız yerinde olduğu sürece her kayıp bir gün tekrar kazanılır.

Önemli kararlar verirken diğer yöneticilerle uzlaşma içinde olun. Kararların alınmasında sorumluluğun paylaşılmasına özen gösterin.

Dürüstlük, ahlak, sevgi, paylaşım sosyal yaşamda ve iş yaşamında önemlidir.

Mesai dışında mesleki konuların dışında işlerle uğraşın. Kendinize bir hobi bulun.

Ofisinizin iklimsel ve fiziki yönden konforuna dikkat edin. İyi olmayan çalışma şartları bireyin iş verimi düşürür. Konforlu bir ortamda çalışmak daha keyiflidir.

Çalışan beyin, dinlenmiş beyindir. Hafta sonlarında 2 gün, en azından 1 gün tatil yapın.

Uykusuzluktan, aşırı alkolden ve gece geç saatlerde kafeinli içeceklerden uzak durun.

Aldığınız gıdalara dikkat edin.

Uyumadan 2-3 saat kadar önce yemek yemeyi kesin. Gece 21.00 veya 22.00’den sonra yemek yemeyin. Uyumadan önce ılık bir süt ya da su için ve ılık duş alın.

Özel dostlarında meslek dışında konuşun.

İşsizlik ruh sağlığını olumsuz etkileyen en büyük risktir. Özellikle genç iseniz ruh sağlığı için üşük ücretli de olsa bir işe girin ve çalışın.

Star


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum