5 Kasım 2008

Devlet Hastanesinde Kuyruk Çilesi Bitmiyor


Sağlık alanında 1 Ekim'den bu yana uygulanan katılım payı ücreti vatandaşı devlet hastanelerine yönlendirdi.


Sağlık alanında 1 Ekim'den bu yana uygulanan katılım payı ücreti vatandaşı devlet hastanelerine yönlendirdi.
Özel tıp merkezlerinde ücret karşılığında muayene olan hastalar, bir de ilaç alırken eczanede 'muayene ücreti' kesilince çileden çıkıyor. Bu uygulamadan rahatsız olan Mardin halkı Devlet Hastanesine yöneldi.
Özel hastane veya tıp merkezinde tedavi olan bir hasta, 10 gün içinde tekrar muayeneye giderse kurum yeni bir ücret talep etmiyor. Oysa hasta ikinci gidişinde de kurum kayıtlarına işlendiği için, vatandaşlık numarasına 10 YTL'lik devletin kestiği 'muayene ücreti' borç olarak işleniyor. Edinilen bilgiye göre, Medula sisteminde 'hasta kontrole girdi' diye bir ayrım olmadığı için doktor ilaç yazdığında sanki muayene olmuş gibi hastanın cebinden bir 10 YTL daha çıkıyor.
Bu uygulamalar nedeniyle Katılım payı ücretini ödemek istemeyen vatandaşlar Mardin devlet hastanesine yönelince polikliniklerin önünde uzun kuyruklar yeniden oluştu.
Hasta vatandaşların kuyruk çilesi, sabahın erken saatlerinden itibaren başlıyor. Şifa arayan vatandaşlar, muayene olmak için gittikleri hastanelerde saatler boyunca sıra beklemek zorunda kalıyor. Muayene öncesinde başlayan kuyruk çilesi, hastanın durumuna göre röntgen çekimi ve bir takım tahlillerin yapılmasıyla katlanıyor. Bu olumsuz durumdan en fazla etkilenenler ise; gerçekten ayakta duramayacak kadar rahatsızlığı bulunan hastalar, çocuklarıyla birlikte hastaneye gelen kadınlar ve yaşlılar. Özellikle röntgen filminin çekildiği bölümde adeta izdiham yaşanıyor.
Öte yandan hastanede ikinci bir röntgen cihazı olmasına rağmen, cihazı çalıştıracak teknik elemanın olmaması vatandaşı çileden çıkardı. Röntgen kuyruğunda bekleyen vatandaşlar teknik elaman sıkıntısını gideremeyen yetkililer ve özellikle sağlılık alanında hiçbir girişimde bulunmayan milletvekillerini suçladılar.
Mardinnethaber.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum