7 Kasım 2008

Diyarbakır Valisinden Mardin Life Ekibine Tebrik

Mardin’de kültür, turizm, tarih ve yaşam alanında yayın yapan Mardin Life Dergisi ekibini makamında ağırlayan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Mardin Life ekibine yaşadıkları kente karşı duydukları sorumluluk bilinci ile hareket ettiklerini için teşekkür etti.

Yayınlandığı günden beri Mardin Life Dergisinin bütün sayılarını takip ettiğini söyleyen Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaretinde Mardin Life Dergisi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Fidan, Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş ve Yayın Kurulu Üyesi İbrahim Özcoşar hazır bulundu.

Mardin Life ekibinin yaşadığı kentte taşıdığı misyonunun çok anlamlı bulduğunu anlatan Vali Mutlu, “Mardin Life ekibinin sahip olduğu sorumluluk bilinci beni çok duygulandırdı. Kendi ilinizde yaptığınız bu çalışma birçok ile örnek olacak durumda.”dedi.

Tarihi kent Mardin’in tanıtım açısından çok şanslı olduğunu dikkat çeken Vali Mutlu bu konuda Diyarbakır’ın sahip olduğu değer ve potansiyelin yeteri derecede değerlendirilemediğini vurguladı. Diyarbakır ile ilgili çözüm bekleyen sorunlar hakkında da Mardin Life ekibine kısa bilgiler veren Vali Mutlu, özellikle son iki yıldır yapılan yatırımlarla yakın gelecekte Diyarbakır’ın kabuğunu kıracağına inandığını söyledi.

Diyarbakır’ın sanayi ve ticaretin yanında turizm kenti olma hedefine de ancak kentin ürün çeşitliliğinin ortaya çıkarılması ile ulaşılabileceğini anlatan Vali Mutlu, Diyarbakır ve çevresinin cazibe merkezi haline getirilmesi için alternatif turizm bölgeleri oluşturulması gerektiğini vurguladı. Vali Mutlu’ya göre Diyarbakır turizm sektöründe birçok bölgeyi geçebilecek bir potansiyele sahip.

Son yıllarda kentte turizmin geliştirilmesi yönünde önemli adımlar atıldığını ancak bunların ilerleyen yıllarda meyve vereceğini belirten Vali Mutlu, sosyolojik bir süreç olarak nitelendirdiği turizmin, kalıcı fakat çok yavaş seyreden ve diğer sektörlerle doğru orantılı olarak büyüyen bir sektör olduğunun unutulmaması gerektiğini söylüyor.

Turizm denince akla sadece kum, deniz, güneş gelmemesi gerektiğini işaret eden Vali Mutlu, “Kentimiz; tarihi ve kültürel dokusu ile önemli potansiyeli olan illerin başında geliyor. Eşsiz eserlerle süslü kentimiz, antik çağdan bu yana taşıdığı değerlerin yanı sıra tarihi mekânlarıyla da tam anlamıyla bir “turizm kenti” olabilecek nitelikli özelliklere sahip.”dedi.

Bir başka açıdan bakıldığında, birçok olumlu özelliğine karşın, yıllardan bu yana tarih, turizm, sanayi, üniversite, tarım ve doğa kenti şeklinde tanımlanan Diyarbakır’ın, bu farklı kimlikler arasında sıkıştırıldığını ve tam olarak hangi yönünün ön plana çıkarılacağının bilinemediği için tanıtım açısından eksik kaldığını anlatan Vali Mutlu, “Sadece Diyarbakır Surları ele alınsa bile tüm dünyadan büyük rağbet görebilecekken, turizm konusunda geri planda kalmaya adeta mahkûm edildi.”diye konuştu.

Ziyaret sonunda Mardin Life Dergisinin bir kültür yayını olan “Ve Kızıltepe” ile “Aklım Mardin’de kaldı” CD’sinin takdim eden Mardin Life Dergisi ve aynı zamanda gazetemiz imtiyaz sahibi olan Rıdvan Fidan ise Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya gösterdiği yakın ilgi ve duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Nezir Güneş

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum