29 Kasım 2008

Çevre dostları görev başında

Dernek Başkanı Nusret Çakar, her sorumlu vatandaşın çevreye duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Mardin Çevre Ekoloji ve Yaban Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Nusret Çakar bir yıl önce başlatılan atık pil toplama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Çakar, pillerin okullar, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarına yerleştirilen pil kumbaraları ve bidonlarda toplandığını söyledi. Bir yılda yaklaşık 200 kilogramlık pil toplandığını ifade eden Çakar, "Kumbara ve bidonlar İstanbul'da kurulu bir dernek tarafından bize gönderildi. Bidon ve kumbaraları okullara ve kamu kurumlarına koyduk. Bir yıl içinde çevreye düşündüğümüzden daha çok zarar veren 200 kilo pil toplandı. Çalışmalarımızın karşılığını fazlasıyla aldık. Özellikle ilköğretim öğrencilerimiz bu konuda çok duyarlı. Piller, çok zararlı maddeleri bünyelerinde barındırıyor. Bir pil 800 bin litre suyu zehirliyor. Toprağa ve havaya tarif edilmeyecek zararlar veriyor" dedi.

Toplanan piller, dernek üyeleri tarafından çuvallara doldurularak depolanmak üzere İstanbul'a gönderildi.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum