8 Kasım 2008

Gerçeğini aratmayan seçim!


Oy pusulasından seçim sandığına ve seçim görevlilerine kadar gerçeği aratmayan seçim renkli görüntülere de sahne oldu.

Okuldaki öğrenci arkadaşları arasından sıyrılıp beliren dokuz adayın kendi aralarında yarıştığı seçim için yaklaşık 10 gündür süren propaganda süresi seçimin yapıldığı son ana kadar kıyasıya sürdü. Adaylardan bazıları arkadaşlarından oy toplayabilmek adına kimi pankartlar hazırlayıp astırırken, kimi de okul bahçesinde öğrenci arkadaşlarının karşısına geçip propaganda yapmayı ihmal etmemesi dikkat çekti.

Seçim nedeniye öğrencilerine hitaben bir konuşma yapan TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Nur Akkurt, Öğrencilerin demokrasi bilincini geliştirmek adına yapılan seçimin gerek öncesi ve gerekse de sonrasıyla gerçeği aratmadığına ifade etti.

Propaganda döneminin gerçeğini aratmadığını hatta olumlu taraflarıyla büyüklere örnek teşkil edecek kadar da renkli ve centilmence geçtiğine işaret eden Okul Müdürü M. Nur Akkurt: “Öğrencilerimizde seçme ve seçilme bilincini oluşturmak, oy kullanma becerilerini kazandırmak için yapılan seçim beklediğimizden de iyi geçti. Arkadaşları arsından sıyrılarak aday olan 9 öğrencimiz kendi propagandalarını yaklaşık on gündür sürdürüyorlardı. Okul idaresi olarak bizlerde öğretmenlerimizle birlikte aday öğrencilerimize rehberlik yaptık. Seçim çalışmalarını yapabilmeleri için gerekli kolaylıkları sağladık. Her şey çok güzel geçti. Çok renkli ve centilmence bir seçim oldu”.dedi.

Dokuz adayın kıyasıya yarıştığı seçimde rakiplerini geçmeyi başaran Ömer Beken TOKİ İlköğretim Okulu öğrenci başkanlığına getirildi. Beken; kendisine oy veren – vermeyen herkese teşekkür ederek, TOKİ ilköğretim okulunun çevre düzenlemesinin yapılmasıyla birlikte öğrenci arkadaşlarının arasındaki dayanışmanın arttırılması hususunda çalışacağını söyledi.

Kadir ÜRÜNDÜ

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum