27 Kasım 2008

Güneydoğu Adına Yarışacaklar!

Mardin'de zor şartlar altında ve kendi imkanlarıyla dansı sevdirmeyi çalıştığını söyleyen Ömer Hattapoğlu, rekreasyonun genelde Türkiye'de park ve orman anlamında kullanıldığını belirterek, dansı spor anlamında yapan ilk merkez olduklarını vurguladı. Kültürel olayları dansla anlatmayı hedefleyen Hattapoğlu daha önce çok eşliliği anlatan lirik bir dans gösterisi hazırladığını ve oyunun çok beğenildiğini belirtti. Hattapoğlu şöyle devam etti:
"29 Kasım'da Türkiye şampiyonası Arjantin tango yarışması için 4 kişilik bir grup oluşturduk. 27-30 Kasım tarihlerinde İstanbul'da Burhan Felek Spor Salonu'nda yapılacak olan Arjantin Tango Yarışması Türkiye Şampiyonası'na Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni temsilen katılacağız. C klasmanından B klasmanına, ardından Milli Takım'a çıkmayı hedefliyoruz. Zor şartlar altında hazırlandık ve kendi imkanlarımızla yarışmaya katılacağız."
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez bir ekibin dans müsabakalarına katıldığını ifade eden dans öğretmeni Ömer Hattapoğlu, ''Kültürümüzde doğal yaşamdan kaynaklı vücut hareket kabiliyeti yüksek ve bedensel zeka kullanımı üst düzeyde. Özellikle tango yarışmasına hazırlanmamızda manevi desteği olan dans uzmanı Murat Uğraş hocamız bile ekibimle çalıştığında çok yetenekli ve hemen öğrenme kapasitesine sahip oluğunu söylemişti. Bölge insanımız dansa ve oyuna çok yatkın. Bu dans kültürünü yaygınlaştırmayı,
tüm halkın rahatlıkla katılabileceği bir sosyal etkinlik yapmayı amaçlıyoruz. Çok zor şartlar altında hazırlandık. Salonumuz uygun olmadığı için prova çalışmamızı Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yaptık. Yarışmaya iddialı gidiyoruz" dedi.
Arjantin Tango Dans Yarışması Türkiye Şampiyonası'na Ömer Hattapoğlu, Ayşe Baran, Müzeyyen Mışraklı ve Abbas Aktop'tan oluşan dört kişilik ekip katılacak.
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum