13 Kasım 2008

Ilısu barajına işçi alımları başladı

Mardin’in Dargeçit ilçesi sınırları içinde inşaatına Dicle Nehri yatağı üzerinde başlanan Ilısu Barajında işçi alımlarının başladığı açıklandı.

Batman’ın Hasankeyf ilçesi ile Mardin’in Dargeçit ilçesi arasında yer alan Dicle nehri üzerinde kurulacak ve Türkiye’nin 2’nci Hidro Elektrik Santrali (HES) olacak olan Ilısu barajı ile ilgili sevindirici gelişmeler var. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki işsizlere umut kapısı olan Ilısu Barajında çalışmalar başladı. Bölge illerinden bir çok işsizin umut kapısı olan Ilısu HES başlayan işçi kayıtları ile barajın dolgu çalışmaları da hız kazanmaya başladı.

6 BİN İŞÇİ ÇALIŞACAK

Vasıflı, vasıfsız olmak üzere toplam 6 bin işçinin alınacağı Dargeçit ilçesindeki Ilısu Barajında ilk aşamada bin dolayında işçi alımının yapıldığı belirtildi. İş makineleri için Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinden 4’ün de operatör kurslarının Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri bünyesinde kurslar açıldığını belirten Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, burada eğitim görecek kursiyerlerin alacakları operatör belgesi ile direk iş imkânına sahip olacaklarını söyledi. Vali Kılıçlar, “Yöredeki işsizliğe de büyük katkıları olacak olan Ilısu HES ile işsizlerimiz iş imkânına da kavuşmuş olacaktır” dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) işbirliği ile açılan operatör kursları ile eğitime alınan kursiyerlerin de kurslarının tamamlayıp belgelerini almaları ile işe başlayacaklarını belirten Yetkililer, aşamalı olarak alınacak işçilerin toplam bir 2 yıl zarfında toplam 6 bin kişiyi aşmış olacağına da işaret ettiler.

Halen işsizlerin kayıt için başvurdukları Ilısu Hidro Elektrik Santrali ve gövde dolgusu inşaatı ilgili çalışmaların havaların iyi gitmesi halinde daha da hız kazanması bekleniyor.

Güvenlik bariyerlerin ve barakaların da inşa edildiği Ilısu HES’de, çalışan işçiler içinde yatakhane ve yemekhanelerin inşa edildiği ifade edildi. Çalışanların hiçbir sıkıntısının olmayacağı şantiye alanında, tüm gereksinimlerin karşılanması içinde yoğun çaba harcandığı ve harcanmaya da devam edildiği belirtildi.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum