10 Kasım 2008

iPhone 3G almamak için 25 mazeret

http://yenisafak.com.tr/resim/site/0000378414512778bac1276f118by.jpg

MELİH BAYRAM DEDE
Apple şirketinin cep telefonu pazarında büyük ses getiren ürünü iPhone'un yeni versiyonu 3G, piyasaya çıktığı ilk hafta 1 milyon satarak rekor kırmıştı. Gazeteport'un haberine göre, teknoloji meraklıları yeni telefona sahip olabilmek için her ne kadar sıra bekliyor olsa da ürüne eleştiriler bitmiyor. İngiliz Times gazetesi, iPhone 3G'yi almamak için 25 nedeni sıraladı. İşte o 25 madde:

1- Yeni cihaz, eski versiyonuna göre biraz daha pahalı ancak halen ucuz sayılmaz. Yurt dışında insanlar eski versiyonun 8 GB'lik modeline yapılan 18 aylık özel bir anlaşmayla ayda 45 sterline bedava sahip olabiliyor. 3G'nin aylık maliyeti ise bu hesaplamaya göre 99 sterline geliyor.

2- 16 GB'lık eski versiyon iPhone yurt dışında özel bir anlaşma ile satın alındığı taktirde limitsiz internet, 75 dakika bedava konuşma ve 125 SMS paketi sunuyor. 3G'de böyle bir kampanya bulunmuyor.

3- Yurt dışındaki O2 mağazalarında yeni cihaz için 'Pay&Go' (Öde ve sahip ol) sistemi geçerli değil. 3G'ye sahip olabilmek için özel anlaşmalara imza atmak gerekiyor.

4- Dokunmatik ekran SMS bağımlıları için kullanışlı değil. Bu, eski versiyon iPhone için de geçerli.

5- Eski versiyonda daha fazla renk seçeneği bulunuyor.

6- 16 GB'lık versiyonu çok güçlü ancak pahalı.

7- Yeni cihazın kamerası eski versiyonla aynı özellikleri taşıyor. 3G'de kullanılan kamerada da flash yok ve gece çekimleri vasatın üzerine çıkamıyor.

8- Video indirmede halen problemler var.

9- Yeni iPhone'un, bir önceki versiyona göre daha ince olmasına rağmen yine de estetik ve kullanışlı bir cihaz olduğu söylenemez. Cepte rahatlıkla taşınabilecek bir aygıt değil.

10- Yeni cihazın arka kısmı plastikten yapılmış. Çizikleri daha az gösterse de kısa zamanda aşınabilir.

11- Telefonun ön kısmında kullanılan siyah metalin, özellikle kadınlar için çok da çekici olduğu söylenemez.

12- Telefonun içindeki bazı teknolojik özellikler teröristlerin işini kolaylaştırabilir.

13- Yeni cihazın pil ömrü oldukça zayıf. İnterneti aktif olarak kullanan ve sık konuşan bir iPhone 3G kullanıcısının pili 5-6 saat içinde bitebilir.

14- Telefonun pili cihaza sabitlenmiş. Yedek pilinizi yanınızda taşısanız bile yetkili bir servise gitmeden değiştirmek imkânsız.

15- İnsanlar cihaz sayesinde You Tube'a isimsiz ve istenmeyen videoları ekleyebilir.

16- Eper Apple fanatiğiyseniz eski versiyon iPhone'u rahatlıkla satın alabilirsiz. 3G'de kullanılan yazılım eski telefona da yükelenebiliyor.

17- Apple fanatiği değilseniz telefondan nefret edebilirsiniz. Arayüzler ve kullanıma alışmakta güçlük çekebilirsiniz.

18- Eğer bir metropolde yaşamıyorsanız, yüksek bağlantı hızı gerektiren 3G işlemlerini gerçekleştirmekte zorlanabilirsiniz.

19- Telefonda hızlı mesaj özelliği bulunmuyor. Mesaj için SMS'i kullanmak zorundasınız. Öte yandan iPhone 3G'de multimedya mesaj özelliği de yok. Fotoğraflarınızı sadece e-posta yoluyla paylaşabiliyorsunuz.

20- Telefonda bulunan web tarayıcısı limitli sayıda flash programını desteklediğinden ötürü her sayfadaki resim ve videolar açılmıyor.

21- 'Kopyala /Yapıştır' özelliği yok.

22- GPS sistemi herkesin işine yaramayabilir.

23- İphone için zaman zaman 'Hazreti İsa'nın Telefonu' deniyor. Bu almamak için bir neden mi bilemiyoruz?

24- Eski cihazda büyük eleştiri alan Bluetooth 3G'de kullanışmış ancak gücü veri transferi için yeterli değil.

25- Telefonun Apple CEO'su Steve Jobs tarafından ' büyük bir ihtişamla'sergilenmiş olması, Apple'ın insanlarda 'kendini beğenmiş' imajı yaratmasına neden oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum