5 Kasım 2008

İzmir`den Mardin`e Gençlik Ziyareti

İzmir’den gençlik merkezine üye olan ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri Mardin’e gelerek tarihi yerlerin yanında gazetemizi de ziyaret ettiler.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığının 2008 Yılı faaliyet programı gereğince ‘Gençlik Merkezleri Arası Değişim Projesi’ kapsamında 04-09 Kasım 2008 tarihlerinde ilimizi ziyaret etmek üzere İzmir Gençlik Merkezinden gelen gençlik ekibi ilimize geldi.

19 kişiden oluşan kafile, ilimiz Gençlik Merkezi üyeleri ile kaynaşmak, kendi illerinin dışındaki coğrafi bölgeleri ve kültürü tanımak amacıyla Mardin’e geldi. İlimizde çeşitli etkinlik ve geziler düzenleyecek olan İzmir kafilesi, bu kapsamda dün gazetemize bir ziyaret düzenledi. Ziyarete Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Nezir Akhun, İzmir Gençlik Merkezi Müdürü Arzu Yıldırım ve Gençlik Merkezi üyeleri katıldı. Mardin’de bulunmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getiren İzmirli gençler, ilk gün itibariyle ilimizi çok beğendiklerini ve gezmek için sabırsızlandıklarını belirttiler. Ziyaret hakkında bilgi veren Arzu Yıldırım, gazetemize şunları söyledi:

“Her yıl düzenlenen İl Gençlik Merkezleri Değişim Programları kapsamında, bu yıl İzmir Gençlik Merkezi olarak Mardin’e bir ziyaret düzenledik. Zaten bu yıl İzmir ile Mardin illeri program çerçevesinde “kardeş iller” oldular. Ziyaretimizin ardından, Mardin Gençlik Merkezi üyeleri de, İzmir’e bir gezi düzenleyecekler. 19 kişiden oluşan kafilemiz, 5 gün boyunca Dara Harabeleri, Deyrulzafaran Manastırını, Kasımiye Medresesini ve daha birçok tarihi-turistik mekânlarını gezme imkanı bulacak. İleri bir tarihte Mardin Gençlik Merkezi üyeleri de bizim ilimize geldiği zaman, biz de onlara kendi kültürümüzü tanıtacağız.”

İzmir’deki Mardinliler sayesinde Mardin’i görmeden de çok iyi bir şekilde tanıdıklarını belirten Yıldırım, gezi sayesinde Mardin’i yakından da tanımanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Mardin’deki kültür farklılığının kendilerini çok etkilediğini anlatan Yıldırım, Mardin’in tarihi sokaklarında gezerken kendilerini büyülü bir atmosferin içinde bulduklarını sözlerine ekledi.

Sporda, kültürel faaliyetlerde ve daha birçok dalda dereceye giren üyelerini bünyesinde barındıran Mardin Gençlik Merkezi Müdürü Nezir Akhun ise gazetemiz yönetimine kendilerine gösterdiği yakın ilgiden duyduğu mutluluğu dile getirerek, kendilerini ağırladıkları için gazetemiz imtiyaz sahibi Rıdvan Fidan’a teşekkürlerini sundu.

Gençlik Merkezi Üyeleri’ne İletişim Gazetesi bünyesinde çıkan Mardin Life dergisinden de armağan etmeyi ihmal etmedik. İyi dileklerle gazetemiz tesislerinden ayrılan gençler, bir daha buluşmayı umut ederek bizlere veda ettiler. Gazetemizi ziyaret eden ekip daha sonra Mardin Valisi ve Belediye Başkanını ziyaret edecek.

Nezir Güneş
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum