6 Kasım 2008

Kış hastalıklarına dikkat

http://www.fox.com.tr/images/news/saglik/nezle-grip.jpg

VKV Amerikan Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Levent Tabak, havaların aniden soğumasıyla birlikte kış hastalıklarının da ortaya çıktığını hatırlattı. Bir solunum yolu enfeksiyonu olan grip hastalığının yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemi zayıf kişilerde ölümcül olabildiğini vurgulayan Prof. Dr. Tabak, grip belirtilerinin, soğuk algınlığında görülen belirtilerden daha şiddetli olup, aniden başladığını ifade etti.

Hastalıktan en önemli korunma yönteminin grip aşısı olduğunu belirten Prof. Dr. Tabak, grip hastalığının en yaygın komplikasyonunun ise zatürre gelişimi ihtimali olduğunu bildirdi.

Zatürre hastalığının da önlem alınmadığı takdirde ölümcül olabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Tabak, bu hastalıkta akciğerdeki hava keselerinin iltihap ve sıvıyla dolması neticesinde kana oksijen ulaşamadığı için vücut hücrelerinin düzenli çalışamadığını, genç ve bağışıklık sistemi güçlü kişilerin tedaviye daha çabuk yanıt verdiğini ancak belirtiler azalsa da tamamen iyileşmenin haftalar alabildiği belirtti.

Akut bronşit hastalığı hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Tabak, bu hastalığın üst solunum yollarının viral enfeksiyonlarından ya da soğuk algınlığından sonra ortaya çıktığını, kronik sinüzit veya alerjisi olan hastalarda, hastalığın ardından zatürrenin ortaya çıkabildiğini kaydetti.

Kafatasının daha çok ön bölümünde bulunan içi hava dolu boşluklar olan sinüslerin biri, birkaçı ya da hepsinin iltihaplanmasıyla sinüzit oluştuğunu anlatan Prof. Dr. Tabak, ağız kokusu, yüzde, dişlerde ağrı, burun tıkanıklığı gibi belirtilerle ortaya çıkan sinüzitin soğuk algınlığı geçirenlerde, alerjisi olanlarda, sigara kullananlarda ve hava kirliliği nedeniyle ortaya çıkabildiğini hatırlattı.

Prof. Dr. Levent Tabak, sinüzit tedavisinde ilaçla tedavinin etkili olmadığı durumlarda cerrahi tedavinin önerildiğini ifade etti.

Güncel Sağlığa Geri Dön...>>>


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum