27 Kasım 2008

Kadına Yönelik Şiddet Uyarısı

http://www.akparti.org.tr/akkadro_foto/6633%5B1%5D.jpg

Kadınlara yönelik şiddetin, temel insan hakları ve özgürlüklerinin ihlali, kadınlarla erkekler arasında eşit olmayan güç ilişkileri sonucu ortaya çıkan toplumsal bir sorun ve önemli bir halk sağlığı problemi olduğunu belirten Milletvekili Bekin Şahkulubey; Kadınların hem toplumda hem aile içindeki karar süreçlerinde erkeklerle eşit düzeyde yer alamamasının, sosyal ve ekonomik statülerinin düşük olmasının, kadınları şiddete karşı zayıf konuma ittiğini belirtti.

Aile içinde yaşanan şiddet hadiselerinde ise sadece kadın değil çocukların da olumsuz etkilendiğini vurgulayan Milletvekili; Şahkulubey “Probleme sosyal şartlar, kültürel ortam, coğrafya, zaman ve daha birçok sebep gösterilebilir. Sebepleri ortadan kaldırmak, ekonomik ve sosyal bakımdan kadınların daha iyi konumda olmalarına yardımcı olacak politikalar geliştirmek, toplumsal anlayış ve davranış değişikliği oluşturacak eğitimler düzenlemek, yasal eksiklikleri bir an önce tamamlamak gerekmektedir. Bu konuda önemli mesafeler alınmıştır. Ancak toplumsal anlayış ve davranış değişikliği oluşturmak uzun zaman alacaktır. Kadın zayıf değil, şefkatli ve sabırlıdır.” dedi

Hükümetlerinin “Aile İçi Şiddete” karşı eylem planı oluşturduğunu anlatan Mardinin ilk Bayan Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, eylem planının hedeflerini şu şekilde sıraladı:

“Yasal düzenlemeler konusunda eksiklikleri tamamlamak, Aile içi şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ve davranışların ortadan kaldırılması amacıyla, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik aile içi şiddet konularında toplumsal farkındalık yaratmak ve zihinsel dönüşüm sağlamak, Kadının sosyoekonomik konumunun güçlendirilmesine yönelik düzenlemeleri yapmak ve uygulanmasını sağlamak, Aile içinde şiddet gören kadına ve çocuklara yönelik ulaşılabilir koruyucu hizmetlerin düzenlemesi ve uygulanmasını sağlamak, Aile içinde şiddet gören kadına ve şiddet failine yönelik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerini düzenleme, Aile içinde şiddet gören kadına ve çocuklara yönelik hizmet sunumunda kurum/kuruluş ve ilgili sektörler – arası işbirliği mekanizmasını kurmak.”

Bu hedeflere ulaşmak için Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinasyonunda bölgemizde de faaliyetleri süren Çatom, Gap, SHÇEK gibi kurumların çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Bekin Şahkulubey, “Bayan bir Milletvekili olarak yaşanan sıkıntıların aşılmasında kadınlarımızla birlik ve beraberlik içinde sorunların üstesinden geleceğiz.”diye konuştu.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum