9 Kasım 2008

Karayolu değil, ölüm yolu!..

Son kazanın ardından karayolu üzerinde toplanan binlerce Ortaköylü vatandaş yaşanan bu dramlara son vermek için yetkililerin bir an önce çözüm üretmesini istedi

Mardin Nusaybin karayolunun Ortaköy mevkiinde iki kilometrelik bölümünde son yıllarda yaşanan onlarca ölümlü kazanın ardından yaşanan bu son kaza Ortaköy’de infial uyandırdı.

Karayolu değil ölüm yolu…

Ortaköy beldesinden geçen Mardin Nusaybin karayolu adeta ölüm yoluna döndü. Her ay ölümlü kazaların yaşandığı yol, Ortaköylülerin kâbusu olmuş durumda.

Ortaköylü vatandaşlardan ve kazada ölen gencin amcası olan Fesih Kip; “Bu yol adeta ölüm yolu olmuştur. İnsanlar artık çocuklarını dışarı çıkarmaya korkar hale gelmişlerdir. Sayısız kazanın ve birçok ölümün meydana geldiği Mardin Nusaybin Karayolunun Ortaköy’den geçen bölümünün kazaları bitirecek bir şekilde yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Ne yapılacaksa acilen yapılmalı” şeklinde konuştu.

Fesih Kip sözlerini şöyle sürdürdü, Bu yolda kazaları sonlandıracak tedbirler alınmadığı takdirde halkın büyük bir bölümü toplanıp bu yolun trafiğe kapatacaklarını ifade etti

Ortaköylülerin psikolojisi bozuldu.

Ortaköylü eğitimci-yazar Murat Bağış; “Burada yaşanan kazaların ve ölümlerin küçüğüyle, büyüğüyle bütün Ortaköylülerin psikolojisini bozduğunu belirtti. Bu kazalarla özellikle öğrencilerin iç dünyasında silinmesi zor izlerin oluştuğunu söyleyen Bağış, daha fazla canlar yanmadan gerçekçi çalışmaların yapılması gerekir” dedi.

Rasim Arslanhan adlı vatandaş ise, “Geçen hafta 7 yaşındaki yeğenim aynı yolda arabanın altında kaldı. Yeğenim kazada kolunu kaybetti ve şu anda İstanbul’da hastanede yatmakta. Bu yola kasisler yapmak ya da yaya geçitleri yapmak çok mu zor. Devlet daha kaç kişinin ölmesini bekleyecek. Çocuklarımıza kim sahip çıkacak” şeklinde duygularını dile getirdi.

Nerede bu yetkililer…

Gazetemize konuşan vatandaşların hepsi; “Bu yol yerel bir yol olmanın ötesinde uluslar arası bir yoldur. Dolayısıyla buradaki trafik yoğunluğu ve araç geçişleri çok fazladır. Bu nedenle burası ölüm yolu haline geldi. Kazasız bir hafta geçmiyor. Bir an önce bu yolda yetkililer önlem almalı." Şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.

Karayolunda toplanan Ortaköylüler olay mahalline gelen askeri yetkililerden bu soruna çözüm bulma konusunda söz aldıktan sonra sessizce dağıldı
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum