10 Kasım 2008

KARDEŞ ŞEHİR BANDIRMADAN HEYET GELDİ

Mardin ve Bandırma Belediye Meclislerinin karşılıklı olarak aldıkları kararlarla iki ili kardeş şehir ilan etti.

Bandırma Belediye Başkan Vekili Talip Yıldız ,Belediye Meclis Üyeleri Yalçın Cömert ,Namık Havutça,Haldun Man,Gamze Edim’den oluşan on bir kişilik bir heyetle kardeş şehir mardin’i ziyarete geldiler.

Belediye Başkanı Metin Pamukçu ve Mardin belediye meclis üyeleri tarafından karşılanan heyet daha sonra belediye meclis salonuna geçerek kısa ortak bir toplantı yaptılar. Belediye Başkanı Metin Pamukçu, kardeş şehir Bandırma belediyesinin değerli temsilcilerini Mardin de ağırlamaktan son derece memnun olduklarını belirterek “Tarihi kentimiz Mardin ile marmara’nın incisi Bandırmanın kardeşliğinden ben ve Mardin halkı son derece memnun olduğumuzu belirtmek isterim bizler asırlardır bu topraklarda kardeş yaşadık asırlar sonrada kardeşliğimiz devam edecektir. Türk halkının dünyadaki farkındalığı da buradan gelmektedir. Doğu batı ayrımcılığının yapılmadığı bu güzel ülkemizde Mardin ve bandırma belediyeleri birer modeldir tarihi kentimiz Mardin asırlardır farklı medeniyetleri farklı dinleri ve dilleri aynı çatı altında buluşturmuş ve dünyada farkıdanlık uyandırmıştır. Umarım Mardin’den güzel anılarla ayrılırsınız “ dedi

Yoğun işlerinden dolayı geziye katılamayan Bandırma Belediye Başkanı Recep Eraydın ise belediye başkan vekili ile bir mektup yolladı. Mektubunda Bandırma ile Mardin’in Kardeş Şehir olmaları ile ilgili olarak Mardin Belediye Meclisi’nde alınan kararı büyük memnuniyetle karşıladığını, her iki kentin Belediye Meclislerince alınan bu anlamlı kararın, önümüzdeki dönemde son derece başarılı sonuçlar ortaya çıkaracağına inandığını söyledi. Erayaydın Mektubunda “Kardeş Şehir ile ilgili görüşmeler ve tanışma ziyareti için 6-9 Kasım 2008 tarihleri arasında Mardin’e gelecek Bandırma heyetinin programının hazırlanmasında gösterdiğiniz yakın ilgi için şimdiden teşekkür ediyorum. Heyetimizin en güzel şekilde ağırlanacağından eminim.

Bu anlamlı ziyarette heyetimizin başında olmayı çok istemem rağmen ziyaret günleri ile çakışan ve hiçbir şekilde iptal edemediğim programlarım nedeniyle sizlerle birlikte olamadığımı için çok üzgünüm. Ama gönlüm hep sizinle beraber sizlerle tanışacağım günü heyecanla bekliyor ve en kısa sürede görüşmeyi diliyorum.” Sözlerine yer verdi.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum