11 Kasım 2008

Küresel Isınma için dünya turunu çıktı


İngiliz motorkros yarışçısı Tony Fagan, küresel ısınma ve çevre sorunların dikkat çekmek için Mardin`e geliyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'dan 6 ay önce yola çıkan çevreci motorkrosçu Tony Fagan(43), aralarında Mardin`in de bulunduğu dünya turunu 5 Mart'ta Finlandiya Helsinki'de tamamlayacak. 10 Haziran'dan bu yana motosikletiyle 13 ülkede 192 şehir dolaştığını belirten Fagan, Türkiye'de ise 20 gün içinde 15 ili gezeceğini söyledi. Fagan, İngiltere'den yol çıktıktan sonra İtalya, Fransa, Almanya, Belçika, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Hollanda, Lüksemburg, Yunanistan ve Bulgaristan'da çevreci kuruluşlarla görüştüğünü anlattı. Fagan, Türkiye'de ise TEMA, Doğal Hayatı Koruma Derneği(DHKD), Uluslararası Kuşları Koruma Derneği(ICBP), Yaban Hayatı Koruma Derneği(YHKD), Dünya Yaban Hayatı Koruma Derneği(WWF) ve Greenpeace temsilcileriyle görüşecek. Dünyayı bekleyen en büyük tehlikenin borsaların çökmesi değil, küresel ısınma olduğunu ifade eden Fagan, "İnsanoğlunun doyumsuzluğu çevreyi tahrip etmeye yöneltti. Küresel ısınmanın önüne geçmenin yolu sera etkisi yapan gazların kullanımı azaltmaktan geçer. Buda ancak 11 Aralık 1997 yılında Japonya'da imzalanan ve 8 yıl sonra yürürlüğe gire Kyoto Sözleşmesi'ne harfiyen uymakla olur. Gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmak istiyorsak doğaya, ormanlara ve su kaynaklarına sahip çıkmalıyız." diye konuştu.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde 3 gün kaldıktan sonra Denizliye gideceğini belirten Fagan, motorla Burdur, Muğla, İzmir, Denizli, Konya, Nevşehir, Aksaray, Ankara, Kayseri, Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Ağrı, Samsun, Kastomonu ve Trabzon'a gideceğini söyledi. Türkiye'den sonra Romanya, Ukrayna, Arnavutluk, Polonya, İsveç, Litvanya, Estonya, Danimarka, Norveç, İzlanda, İskoçya, İrlanda ve Finlandiya ülkelerine gideceğini ifade eden Fagan, uluslararası hizmet veren 4 çevre kuruluşuna üye olduğunu belirtti.

16 yıldır motosiklet kullandığını ve hiç bir zaman kasksız trafiğe çıkmadığını belirten Fagan, İngiltere'de kasksız, ehliyetsiz, alkollü ve trafik kuralı yapan motosiklet sürücüsünün cezasının 980 Euro olduğunu söyledi. Fagan, toplam 10 ay sürecek olan dünya turunun tüm masraflarını İngiltere'de bir motosiklet firmasının karşıladığını ifade etti.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum