3 Kasım 2008

Kriz Dinlemeyen Aşiret Düğünü

Mardin’in önde gelen Daşi Aşiretinin ileri gelenlerinden Süleyman Çelik’in kardeşi, Hatip Çelik’i evlendirdiği muhteşem düğünde dolarlar havada uçuştu, davetliler gelin ve damada takı için sıraya girdi. Mardin Yay Grand Otelinde gerçekleşen düğünde gelin ve damadın başından aşağı saçılan dolarlar ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde adeta görenleri şaşkına çevirdi.

Mardin ve çevresinde yerleşik olan Daşi Aşireti’nin lideri Rahmetli Cemil Gezzo’nun oğlu Mardinli tanınmış siyasetçi Süleyman Çelik kardeşi Hatip Çelik’i Daşi aşiretine mensup bir diğer aile olan Acabay ailesinden Cemal Acabay’ın torunu Nazmiye Acabay ile evlendirdi.

Yaklaşık 3 bin davetlinin katılımıyla gerçekleşen düğün, Çelik ailesinin önder isimleri Süleyman ve Mehmet Nur Çelik’in misafirlerini karşılamasıyla başladı. Düğünün yapıldığı salona el ele tutuşarak gelen Nazmiye ile Hatip Çelik çifti, ilk danslarını konfeti yağmuru altında yaptılar. Dans eden gelin ve damadın üzerlerine adeta dolarlar yağdı. Havaya uçuşan dolarlar, görevli 5 kişi tarafından toplanarak, sahnede bulunan çantalara konuldu. Toplanan paralar 2 kişi tarafından sürekli olarak sayılarak düzenlendi.

SİLAH YERİNE HAVAİ FİŞEKLER

Yörenin ünlü sanatçılarının da sahne aldığı düğünde okunan Kürtçe, Türkçe ve Arapça müzikler eşliğinde oluşturulan uzun halay halkalarıyla gönüllerince eğlenen davetlilerin başına damadın abisi Mehmet Nur ile Süleyman Çelik kardeşlerin saçtığı dolarlar dikkat çekti. Ses ve Işık gösterileri altında on katlı düğün pastasını birlikte kesen Nazmiye- Hatip Çelik çiftinin heyecanı gözlerinden okunurken düğün salonunun dışında ise, aşiret düğünlerinin alışıla gelmiş silahlı manzarasının yerine bir biri ardına patlatılan havai fişekler geceyi adeta gündüze çevirdi.

Mardin’in yerel müziği reyhanî eşliğinde karşılıklı oynayan genç çiftin mutluluğuna ailenin diğer bireyleri de alkış ve zılgıt temposu tutarak ortak oldular.

Gecenin sonundaki takı töreninde ise davetliler, bu kez gelin ve damada takı takma yarışına girdi. Sırayla geline altın takan davetlilerin takılarıyla bir anda üzerinde kilolarca altın toplanan gelin, takıları taşımakta zorlanınca takılar damada takılmaya başlandı. MOİL Yönetim Kurulu Başkanı Sülayman Bölünmez’in gerdanlık hediye ettiği geline onlarca bilezik, cumhuriyet altını, bileklik, kemer ve kolye takıldı. Gelin, takıların ağırlığı nedeniyle taşımakta zorlanınca çareyi getirilen sandalyeye oturmakta buldu. Gelin ve damada yapılan yüklü miktardaki takı töreninin ardından konuşan damadın abisi Süleyman Çelik, kendilerini yalnız bırakmayan ve özellikle de il dışından gelerek sevinçlerine ortak olan misafirlere ayrı ayrı teşekkür etti. Yapılan görkemli aşiret düğününe aralarında 22. dönem Mardin bağımsız milletvekili Süleyman Bölünmez’in yanı sıra iş ve siyaset dünyasının önemli isimlerinin de bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu hazır bulundu.

Mardinlife.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum