7 Kasım 2008

Mardin, kabuğuna sığmıyor

Geçmişte terör olaylarından dolayı en çok etkilenen illerden biri olan Mardin'de son yıllarda yaşanan huzur ve güven ardından kentte önemli gelişmeler yaşanıyor. 7 bin yıllık tarihe sahip şehir, son dönemde en çok turizmcilerin dikkatini çekiyor.

Hilton'dan Gren Park'a kadar pek çok ünlü marka, Mardin'de otel açmak için sıraya girmiş durumda. Kentte son 5 yılda 5 butik otel olmak üzere 8 otel açıldı. Ortalama yılda 700 bin yerli yabancı turistin ziyaret ettiği Mardin yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi haline geldi. Şehrin geleceğinin tarım ve turizmde olduğunu dile getiren Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, "GAP dahilinde olan Mardin'i önümüzdeki dönemlerde parlak günler bekliyor. Proje kapsamında yaklaşık 200 bin hektara yakın arazimiz sulamaya açılacak. Arazilerin sulanmasıyla Mardin'in yapısının değişeceğini düşünüyorum" dedi.

Şehrin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi konusunda da valilik olarak restorasyon çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getiren Kılıçlar, "Başbakanlık Toplu Konut idaresi ile yürütülen proje kapsamında Mardin'de bulunan 2 bin 500 beton evin yıkılması için çalışmalar başladı. 7 bin yıllık tarihi Mardin'in eski görüntüsüne kavuşacaktır. Bu da Mardin turizmini daha da canlandıracaktır." ifadesini kullandı.

Bölgede butik olacak birçok yer olmasına rağmen 5 yıldızlı otel ihtiyaçları bulunduğunu ifade eden Kılıçlar, "Binlerce yıllık geçmişi olan bir şehir olan Mardin'in biraz farklı olduğunu söylemekte fayda var. Yatırımcılar Mardin'e akın ediyor. Burası yerleşik yapıya geçmiş özel bir şehir. Taş işçiliği, gümüşçülüğü, sosyal yapı açısından da birikimli kent. Farklı kültürdeki insanların tarih boyunca birlikte yaşadığı Mardin, Türkiye'ye örnek bir şehirdir." şeklinde konuştu.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum