26 Kasım 2008

Mardin Life'in Onur konuğu: "Vali Kılıçlar ve Rektör Omay"

http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlife123.jpg

Mardin Life Dergisinin her sayısında yer verdiği yemek tarifinin uygulamalı olarak yapıldığı toplantıya Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay ve Artuklu Kervansarayı Sahibi Sabahattin Evrensel de onur üyesi olarak katıldı.

Yayınlandığı günden beri Mardin başta olmak üzere Türkiye ve dünya genelinde yaşayan Mardinlilerin tutkusu haline gelen Mardin Life Dergisinin 6. sayı hazırlıkları devam ediyor. Derginin 6. sayısında yayınlanmak üzere yerel yemek tarifi sayfa sorumlusu ve aynı zamanda Artuklu Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Mesut Eriker tarafından yapılan Mardin mutfağının leziz yemeği Mumbar (kibe) nin ikram edildiği toplantı Artuklu Kervansarayı’nda düzenlendi.
http://www.yetkinkavak.com/DSCN0610.JPG
Samimi bir ortamda geçen yemekli toplantıda; Mardin mutfağının bildik yemek çeşitlerine kendi aşçılık yaratıcılığını da katarak kendine özgü bir tarz oluşturmayı başaran Mesut Eriker tarafından yapılan mumbar ve kibe ile ardından yemek sonunda ikram edilen yine Mardin’e özgü bir tatlı çeşidi olan zıngılı afiyetle yiyen konukların gündem konusu ise Mardin Life Dergisinin yayına başlaması ile kentin tanıtımına yaptığı katkılar tartışıldı.

Mardin Life Büyük bir boşluğu doldurdu

Mardin mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerine alıştığını belirten Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, yemek sonunda kibe ve mumbar yemeği ile zıngıl tatlısını yapan Mesut Eriker’i tebrik etti. Yemekten sonra şark odasına geçen Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Artuklu Üniversitesi rektörü Prof Dr.Serdar Bedii Omay ve Artuklu Kervansarayı sahibi işadamı Sabahattin Evrensel Derginin yazar kadrosu ve yayın kurulu ile birlikte çay içip ikram edilen meyve kokteylini yediler.

Derginin tarihi ve turistik kenti eksiksiz olarak tam anlamıyla tanıttığını ifade eden Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, derginin Mardin’deki tanıtım boşluğunu doldurduğu için gururlandığını belirtti. Derginin her sayısının büyük bir merakla beklendiğini işaret eden Vali Kılıçlar, işlediği birbirinde güzel konularla her kesime hitap ettiği için de büyük bir okuyucu kitlesine kavuştuğunu söyledi.

Mardin Life Okuyucusunu Mardin’de Misafir edecek

Dergide yayınlanan bazı konularla ilgili olarak yayın kurulu üyeleri ile bilgi alışverişinde bulunan Vali Kılıçlar, derginin son sayısında okuyucu mektubu yayınlanan Hacer Eroğlu’nun Mardin’i görmemesine rağmen Mardin’le ilgili yazdığı yazısından etkilendiğini kaydetti. Vali Kılıçlar’ın derginin yayın yönetmeni olan Nezir Güneş’ten dergi okuyucusu olan Hacer Eroğlu’nun Mardin’e getirilip gezdirilmesi teklifine karşılık olarak da Artuklu Kervansaray’ı sahibi Sebahattin Evrensel de okuyucunun Mardin’de misafir edilmesini üstlendiğini belirtti.

Toplantıda Mardin Life Dergisi ailesinin tek tek tebrik ederek derginin Mardin’in tanıtımında çok büyük rol oynadığını belirten Artuklu üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedi Omay, derginin yayın kurulu ve yazar kadrosuna teşekkür etti.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar’a dergiye verdiği desteklerinden dolayı teşekkür eden derginin imtiyaz sahibi Rıdvan Fidan ise kentin doğru ve yerinde tanıtılması için üstlendikleri misyonu her ne pahasına olursa olsun sürdüreceklerini söyledi.

Fidan, başta yurt dışında olmak üzere adeta birer gönüllü temsilcisi olarak dergiyi tanıtan Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Rektör Prof.Dr. Serdar Bedii Omay ile Mardin Milletvekillerinden Gönül Bekin Şahkulubey başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Derginin toplantılı yemeğine Vali Mehmet Kılıçlar ve Rektör Serdar Bedii Omay'ın yanında Mardin Life Dergisi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Fidan, Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş, Yayın Koordinatörü Kadir Üründü, Yayın Kurulu Üyelerinden Dr.İbrahim Özcoşar, Dr.Adem Özden, Gabriyel Akyüz, Murat Bağış Fesih Dinç, Mesut Eriker, Mehmet Dinç, Serdar Görgen ve Artuklu Kervansarayı sahibi Sebahattin Evrensel katıldı.

http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/AF8_abc.jpg
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum