6 Kasım 2008

MARDİN SUCUKLARI KAPIŞ KAPIŞ

Mardin ve çevresinde özel bir üzüm şirası ve cevizden hazırlanan ve kış mevsiminde tüketilen cevizli sucuklar Mardin’e gelen yerle ve yabancı turistlerin de ilgisi çekiyor.

Mardin’de yıllardır çerez satan Uğur Erkar, cevizli sucukların en çok yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini belirterek, sucukların kilosunu kalitesine göre 10- 30 YTL arasında satışa sunduklarını söyledi. Mardin’de kış mevsiminde tüketilen sucukların yapımında kullanılan cevizlerin bu yıl bol olduğunu söyleyen Erkar “Şira üzümü olarak bilinen, pekmez, pestil ve cevizli sucuk yapımında kullanılan üzüm bu yıl iyi değildi. Kuraklık nedeniyle bağcılık yapanlar iyi ürün almadı. Onun için cevizli sucuklar biraz pahalı” dedi.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum