22 Kasım 2008

MARDİN TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ İLK 10 AYDA 2 BİN 794 İŞYERİ DENETLEDİ

http://www.habermardin.com/haber_uploads/924_maxi.JPG


İŞLETMEYE 16 BİN PARA CEZASI KESİLDİ, 577 KİLOGRAM ÇEŞİTLİ GIDA ÜRÜNÜ İMHA EDİLDİ.. - 285 SERTİFİKA DÜZELENEREK 106 BİN 358 TON GIDA ÜRÜNÜ İHRAÇ EDİLDİ..


Mardin Tarım İl Müdürü Toplantı Salonunda Fırıncı ve pastane imalathanelerinde çalışan personele mevzuat, gıda üretim izni işlemleri, gıda hijyeni, gıda katkı maddeleri, sorumlu yöneticinin görev ve sorumlulukları konularında il müdürlüğü teknik ekipleri tarafından eğitim verildi. Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, denetimlerin aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirterek, imalathane ve fırıncıların gıda mevzuatına uymalarını istedi.

Tarım İl Müdürü Çebi2008 yılının ilk 10 ayında yapılan denetimlerde 2 bin 794 iş yerinin denetlendiğini söyledi. Çebi 5179 sayılı kanuna aykırılıktan 7 iş yerine toplam 16 bin Yeni Türk Lirası para cezasının kesildiğini 3 iş yerine ise idari ceza verildiğini, bir iş yeri hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Mardin Tarım İl Müdürlüğüne bağlı Gıda kontrol şubesi ekipleri, tüketiciye sağlıklı gıdanın ulaştırılması için esnafa göz açtırmıyor. Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, Hijyenik, kodekse aykırılık etiket bilgileri olmadığı ve Üretim izni olmadığı için 2008 yılının ilk 10 ayında yapılan denetimlerde toplam 2 bin 794 iş yerinin denetlendiğini söyledi.. Çebi, “ 2 bin 794 denetim gerçekleştirilmiştir..174 muhtelif üründen analiz yapılmak üzere numune alınmış, 5179 Sayılı Kanuna aykırılıktan 7 işletmeye idari para cezası verilmiştir. 3 işyerine idari ceza verilmiş, 1 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. 577 kilogram değişik tür ürünlerden gıda ürünü imha edilmiştir ’’dedi

285 SERTİFİKA DÜZELENEREK 106 BİN 358 TON GIDA ÜRÜNÜ İHRAÇ EDİLDİ..

Tarım İl Müdürü Hasan Çebi 2008 yılı içinde Buğday unu, Bulgur, Makarna ve Dondurma olmak üzere toplam 285 sertifikanın düzenlenerek yurt dışına ihraç edildiğini söyledi. Toplam 106 bin 358 ton gıda ürünün ihraç edildiğine dikkat çeken Çebi sertifika adetlerini ve yurt dışına ihraç edilen malları şöyle sıraladı. “Buğday unu ihracatı için 205 sertifika Bulgur 45, Makarna 35 olmak üzere toplam 106 bin ton gıda ürünü için 285 sertifika düzenlenmiştir’’dedi

Tarım İl müdürü Çebi, esnafa ceza kesmeyi amaç edinmediklerini hatırlatarak “Önce esnafımızı, imalatçıları ve fırıncıları mevzuata konusunda eğitiyoruz. Takıldıkları noktaları ve karşılaştıkları sorunlara ortak çözümler bulmaya çalışıyoruz. Uyarılarımıza uymayan ve halkın sağlığını hiçe sayanlara karşı da duyarsız kalmayacağız” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Eğitim toplantısına Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Hulusi Kurtuluş, fırıncılar ve pastanecilerden oluşan 60 dolayın kişi katıldı.
Habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum