11 Kasım 2008

`Mardin`in en öncelikli konusu üniversitedir`

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’ı makamında ziyaret eden AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, üniversitenin Mardin’in en öncelikli konusu olduğunu söyledi.

AK Parti Mardin Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin’de yaptığı incelemeler kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Prof.Dr. Serdar Bedii Omay’a başarı dileklerinde bulundu.

Rektörden üniversite ile ilgili bilgiler alan Milletvekili Bekin Şahkulubey, üniversitenin Mardin’in en öncelikli konusu olduğunu söyledi. Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey 5 yıllık GAP eylem planı çerçevesinde üniversitenin Sosyal Gelişmenin Sağlanması ile ilgili projeler kapsamında yer aldığını hatırlatarak; “Amacımız, mümkün olan en kısa sürede üniversitemizi kurumsal yapıya kavuşturmaktır. Fakülte ve yüksekokulları, öğrenci yurtları, sosyal donatıları ile tamamlanmış bir üniversite hepimizin ortak hayalidir. Üniversitemiz ilimizin kalkınmasına, sosyal ve kültürel yönden gelişmesine ivme kazandıracaktır.”dedi.

Üniversitelerin bilginin farkında olan ve bilgiyi üreten kurumlar olduğunu anlatan Milletvekili Bekin Şahkulubey, işbirliği içinde el ele sorunların üstesinden gelebileceklerini ve üniversitenin tamamlanması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını ifade etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay da üniversitenin yapılanması süreçinde gösterdikleri destek ve yakın ilgiden dolayı milletvekili Gönül Şahkulube’ye teşekkür ederek bütün hayırsever işadamı ve vatandaşları bu süreçte kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Bir an evvel idari ve fiziki yapının tamamlanması için çalışmaya başladıklarını ifade eden Rektör; Prof.Dr. Omay ise görüşmede “Kurumsallaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz kısa sürede temel atıp fiziki yapılaşmaya başlamaktır.”şeklinde konuştu.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum