22 Kasım 2008

Mardin'in Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/21kasim08.gif

Mardin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü görkemli törenlerle kutlandı. Kutlamalara sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlandı.

Vali Vekili Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, askeri-mülki erkân, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı törenler Mardin Valiliği önündeki Vali Ozan caddesinde devam etti.

Vali Vekili, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanının törene katılanları selamlamasının ardından, Belediye Başkanı Metin Pamukçu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasında: ”Geçmişi aydınlık ve tüm medeniyetlere ev sahipliği yapmış, yaşayan tarih, biricik ilimiz Mardin, yüzyıllar boyu çeşitli dinlere ve dillere mensup halkların bir arada barış ve güven içerisinde yaşadığı bir vatan parçası olmuş ve ebediyete kadar da öyle kalacaktır” dedi. Mardin’in kurtuluşu dünya savaş tarihine zekânın ve kararlılığının mücadelesi olarak geçtiğini belirten Başkan Pamukçu,”Mardin’in kurtuluşunun politik zekâsı ile kan dökülmeden acılar yaşamadan elde edilmiştir.” şeklinde konuştu.

Pamukçu konuşmasını ,”Bütün dünya bilsin ki; İstiklal ve Cumhuriyetimize halkımızın birlik ve bütünlüğüne, vatanın bölünmezliğine laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetine yönelecek her türlü tehdit, 21 Kasım 1919’da olduğu gibi bugünde karşılarında kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerini bulacaktır” şeklinde bitirdi.

Törenler daha sonra öğrencilerin okuduğu şiirler, halkoyunları ekiplerinin gösterileri, Askeri Bando eşliğinde yapılan tören geçişleri ile Gençler Koşusu’nda derece yapan öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum