13 Kasım 2008

MARDİNLİLERİN İZMİR BULUŞMASI

Ege Mardinliler Derneği yöneticileri, Mardinlileri İzmir’de buluşturacak

İzmir de faaliyet gösteren ve güçlü yapısı ile dikkat çeken Ege Mardinliler Derneği geleneksel olarak her yıl düzenledikleri Mardinliler dayanışma yemeğini bu sene çok geniş kapsamlı ve geniş alanda yapmayı planlıyor.

Ege Mardinliler Derneği Başkanı Nevzat Yılmaz Şimdi`nin yaptığı açıklamada, her sene İzmir’de yaşayan tüm Mardinlileri bir araya getirdiklerini belirterek, büyük şehirde yaşamanın zorlukları nedeniyle bir araya gelemeyen hemşerileri güzel bir ortamda buluşturduklarını söyledi. Başkan Şimdi “ 29 Kasımda Atlas Fuar salonunda gecemizi yapacağız. Ege Mardinliler Derneği bu sene İzmir’de ilk kez böyle büyük bir salonda gece düzenleyecek. Gecenin yapılacağı Fuar Atlas salonunun tercih etmemizin sebebi ise salonun kapasitesinin 1500 kişilik olması ve merkezi bir yerde bulunmasıdır. Bütün hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

Dernek Başkan vekili Cengiz Şahin’in ise bu sene düzenleyecekleri yemekte, 3 yıl önce almış oldukları dernek binasının kalan borcunun bu gecede elde edecekleri gelir ile kapatmayı düşündüklerini söyledi. Dernek hizmet binasının alımında büyük katkısı olan İşadamı Necati Yağcı`yı dernek yöneticileri ve İzmir’de yaşayan tüm Mardinlilerin l gecede aralarında görmek istediklerini işaret eden Şahin ” İzmir’de Ege Mardinliler Derneğinin düzenlediği geceler çok muhteşem oluyor. Amacımız kültür, sanat ve eğitim alanlarında ihtiyaç sahibi hemşerilerimize destek vermektir. İzmir’de bulunan hemşerilerimizi aralıklarla da olsa bir araya getirerek sorunlarımızı tespit etmek ve çözüm yolları bulmayı hedefliyoruz.

Mardin`in tarihi zenginliğini kültürünü ve yemeklerini dünyada ve Ege’ de tanıtılmasına katkı sağlayacağız... Amacımız İzmir’deki tüm Mardinlileri bir araya getirmektir. Yemekte buluşturacağımız hemşerilerimize, Mardin’den özel olarak getireceğimiz Semir Ortaç ve saz ekibi tarafından mahalli müzik ziyafeti çekeceğiz” dedi.

Ege Mardinliler gecesine Mardin Milletvekilleri, bazı bakanlar, Türkiye genelindeki Mardinliler ve Mardinli işadamları, Mardin Valisi ve Belediye Başkanı’nın geceye katılacağı belirtildi.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum