16 Kasım 2008

Memur-Sen şube başkanları Midyat`ta biraraya geldi


Midyat Has Tesisleri'ndeki yemeğin ardından bir konuşma yapan Memur- Sen Mardin Şube Başkanı Mustafa Aydın, Memur-Sen'in Türkiye genelinde 320 bin civarında üyesiyle ikinci büyük sendika olduğunu söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının gelecekte toplum içerisinde daha etkin olmasının öngörüldüğünü belirten Aydın, "Dünyanın gidişatı gittikçe merkezi yönetimlerin kendi sorumluluklarını yerel yönetimler ile paylaştığı, hatta büyük oranda devrettiği bir konsept oluşturuyor. Bununla beraber Avrupa Birliği (AB)
süreci belki bunu hızlandırdı" dedi.
Müslümanların bu ülkede sığınmacı olmadığını da söyleyen Aydın, "Müslümanlar, bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşı değildirler. Müslümanlar bu ülkenin ana unsurlarıdırlar. Bugünlerde tekrar konuşulmakta olan azınlıkların tanımında dikkat ederseniz dil değil, kültür değil, sadece din eksenli tanımlamalar vardır. Müslümanlar bu ülkenin kurucu ana unsuru, gayrimüslimlerde de daha çok Yahudiler, Rumlar ve Ermeniler ise bu ülkenin azınlıkları olarak dünyada o dönemin düveli muazzamasında tescil edilmiştir. Fakat
kimi gafgiller, kimi bu ülkenin tarihine, kültürüne, insan potansiyeline, değerlerine yabancı ya da bilerek ihanet içinde olan insanlar; bizleri, bu ülkenin mayasını, bu ülkenin iskeletini oluşturan insanları bu ülke üzerinde bir yük gibi, bir kambur gibi görmeye başlamışlardır" diye konuştu.
Yapılan toplantının ardından sendika şube başkanları ve temsilciler, görüş alışverişinde bulundu. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum