22 Kasım 2008

MEYVECİLİK GELİŞTİRİLECEK

http://www.habermardin.com/haber_uploads/923_maxi.JPG

Tarım İl Müdürlüğü” Meyveciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesini” hayata geçirecek.


Mardin’de Tarım İl müdürlüğü tarafından “Meyveciliği Geliştirme ve Yaygınlaştırma projesi kapsamında 24 bin meyve fidanı dağıtmayı hedefliyor. İl Müdürü Hasan Çebi,il genelinde meyve bahçelerinin yaygınlaştırılacağını söyledi.

İl Özel İdaresi Bütçesinden satın alınan Kiraz Fidanları, Antep Fıstığı Çöğürleri ile Bağ Çubukları, kapama meyve bahçesi tesisinde sözleşmeli ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerin çalıştırıldığı köyler ile çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilere öncelik tanınacağını belirten Tarım İl müdürü Hasan Çebi “ 2008 yılında İl Merkezi ve 9 ilçede meyve fidanı taleplerini belirledik. Çiftçilerimiz tarafından 28 bin Antep Fıstığı Çörüğü, 7 bin Bağ Çubuğu ve 12 bin 900 kiraz fidanı talep edildi. Bu talepleri değerlendirdik, Çiftçilerimize 15 bin Antep Fıstığı Çörüğü, 3 bin Horoz karası çeşidi Bağ Çubuğu ve 6 bin Kiraz fidanı vermeyi kararlaştırdık. Dağıtacağımız fidanların, en az bir en fazla 10 dekarlık alanı kaplayacak meyve bahçesi şeklinde dikimleri gerçekleştirilecektir. Ekilen meyve fidanları, meyve verinceye kadar il ve ilçe teknik ekipleri tarafından kontrol altında tutulacaktır. Önümüzdeki günlerde söz konusu meyvelerin dikimini gerçekleştireceğiz” dedi.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum