30 Kasım 2008

MİDYAT İLÇESİNDE 5 TRİLYONLUK YATIRIM

http://www.habermardin.com/haber_uploads/945_maxi.JPG


Mardin’in Midyat İlçesinde 10 bin metrekare alan üzerinde 5 bin metrekare kapalı alanda kurulan Midmar-Tekstil atölyeleri yöre gençlerinin umudu haline geldi. Midyat Tekstil ortaklarından Mehmet Doğan 5 trilyon liralık bir yatırım gerçekleştirdiklerini, çalışan sayısını 600 çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Midyat ilçesinin girişinde ilçe mimarisine uygun Midyat taşları ile 10 bin metrekare alan üzerine 5 metrekare kapalı olan olarak inşa edilen tekstil atölyeleri için 5 trilyon liralık harcama yapıldığı belirtildi.

Midmar-Tekstil ortaklarından Mehmet Doğan yaptığı açıklamada, bir yıl gibi kısa bir sürede yatırımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Marka giyim mağaza zincirleri için pantolon imalatı yaptıklarını ifade ede Doğan, şimdilik 250 dolayında kız ve erkek çalıştığını belirtti, Doğan “Tesislerimizde şu anda 200 makine mevcut. Bu sayıya 300 makine daha eklemek istiyoruz. Böylelikle çalışan sayımızı 250 ‘den 600 çıkarmayı hedefliyoruz. Bu şartlarda hergün 3 bin pantolon dikiyoruz. Çalışanlarımız işi öğrendikçe bu sayı artacaktır. Burada biz hem eğitiyoruz hem üretim yapıyoruz. Çalışanlarımızın hepsi bu yöreden. Biraz ışık gördüğümüz genci alıyoruz, eğitiyoruz ve kısa sürede makinelerin başına oturtuyoruz” Dedi.

İLÇE EKONOMİSİ HAREKETLENDİ.

Atölyelerde çalıştırdıkları 250 kız ve erkek için SSK primi yatırdıklarını ve çalışanları sosyal güvenceye kavuşturduklarını vurgulayan Mehmet Doğan, işçilere, esnafa ve diğer giderler için aylık 200 milyarlık liralık harcama yaptıklarını söyledi. Doğan “ Çalışanlarımızın hepsi sigortalı ve asgari ücret üzerinde ücret alıyorlar. Kasaba, fırıncıya, manava ve işçilere verdiğimiz aylık giderimiz 200 milyar dolayındadır. Bu rakam ilçe ekonomisini hareketlendiriyor. Bunu görünce mutlu oluyoruz.” İstanbul’da aynı işi yaptıklarını hatırlatan Doğan, Naif Kaya ile birlikte doğdukları ilçeye bu yatırımı yapmaya karar verdikleri zaman birçok il yöneticisinden yatırım teklifi aldıklarını, ancak kendi ilçelerine yatırım yapmayı tercih ettiklerini söyledi.

ELEKTRİK İNDİRİMİ YETERLİ DEĞİL

SSK prim indiriminden yararlandıklarını ifade eden Mehmet Doğan elektrik indiriminin yetersiz kaldığını söyledi. Devletin Doğu ve Güneydoğuya yatırım yapan iş adamlarına daha fazla destek ve kolaylıklar sağlaması gerektiğini sözlerine ekleyen Mehmet Doğan, aylık ortalama 15 milyar liralık elektrik ücreti ödediklerini belirterek “ Yetkililer yatırımcılara %45 oranında elektrik indirimi yapılacağını söylüyor. Ancak bu uygulamada Biz 5 trilyonluk bir yatırım yaptık. Sadece SSK primlerindeki indirimden yararlanıyoruz. 250 genci iş sahibi yapmak, gençleri aile ekonomisine katkı sağlar hale getirmek ve kendilerine güven duymalarını sağlamanın karşılığı daha fazla destek gerektiriyor. 600 kişiye istihdam yaratmayı hedeflerken, 2 bin kişinin geçimi güvence altına alması anlamına geliyor. Bu bölgeye yatırımcılar getirilmek isteniyorsa daha fazla destek verilmelidir” şeklinde konuştu.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum