29 Kasım 2008

Midyat İlçesinde Neler Oluyor?

İddiaya göre, AKP İlçe Başkanı Edip Demirdağ’ın ağabeyi ve aynı zamanda belediye meclis üyesi olan Adnan Demirdağ, Bahçelievler Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı’nda 5 katlı binanın üzerine bir teras kat yaptı. Belediye ekipleri, teras katın bir bölümünü kaçak olduğu gerekçesiyle balyoz darbeleriyle yıktı. Bu gelişme üzerine, AKP’li Başkan Demirdağ yanına ağabeyi ve bir grup yakınını olarak önceki gün öğle saatlerinde belediyeye gitti.
Demirdağ ve yakınları, İmar İşleri Müdürü Murat Akgül ile kendilerine engel olmak isteyen Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun koruması Abidin Akçay’ı dövdü. Akgül yüzünden yaralanırken, başkanın koruması Akçay’ın ise burnu kırıldı. Hastaneye kaldırılan Akgül ile Akçay’a 10’ar gün iş göremez raporu verildi.
Belediyeden ayrılan Edip Demirdağ ile yakınları, öğleden sonra saat 15.00 sıralarında tekrar belediyeye gitti. AKP İlçe Başkanı ve yakınları, bazı belediye çalışanları ve Başkan Şehmus Nasıroğlu ile yumruk yumruğa kavga etti. Olayın ardından tarafları ayıran polis, AKP İlçe Başkanı Demirdağ ile başkan Nasıroğlu’nun makam şoförü ve koruması Abidin Özgün gözaltına aldı. Kucaklaşıp barıştılar İlçenin ileri gelenleri, dün araya girerek iki tarafı barıştırdı. DP İlçe binasına gelen Edip Demirdağ, Şehmus Nasıroğlu kucaklaşarak barıştı.
Belediye Başkanı DP’li Şehmus Nasıroğlu, bir meseleden dolayı AKP ilçe başkanı ve yakınlarıyla aralarında, ’bir inşaat ruhsatıyla ilgili tartışma yaşandığını’ söyleyerek, "Fazla büyütülecek bir şey değil, sorun çözüldü. Büyüklerin araya girmesiyle barıştık" dedi. Başkan Demirdağ, ruhsatsız teras katıyla ilgili iddiaları doğruladı. Demirdağ, "Hepimiz akrabayız. Ağabeyimin yaptığı bir binanın üzerindeki teras katını akşam saatlerinde 1.5 metre fazladır diye yıkmaya gelmişler. Belediyede dövülme olayı falan yaşanmadı. Yaralananlar ise sanırım o gürültü sırasında ayakları kaymış olabilir" diye konuştu.
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum