6 Kasım 2008

Migreni olanlar, dikkat!

http://www.fox.com.tr/images/news/saglik/migrenkadin.jpg

Kadınlar üzerinde yapılan üç araştırmaya göre, migreni olan ve doğum kontrol hapı alanlarda felç riski, ilaç almayanlara oranla 8 kat artıyor.

Son zamanlarda yapılan bir araştırma migren ağrısı çeken kişilerin felç riskinin iki kat arttığını ortaya koydu. Kanadalı ve Amerikalı bilim adamlarının raporunda, baş ağrısıyla felç arasındaki bağlantıya dair yapılan 14 araştırmanın, hafif baş ağrısı çekenlerde de riskin arttığı açıklanıyor.

Kadınlar üzerinde yapılan üç araştırmaya göre, migreni olan ve doğum kontrol hapı alanlarda felç riski, ilaç almayanlara oranla sekiz kat artıyor.

Sami ve Montreal’deki Royal Victoria Hastanesi’nden Mayhar Etminan ile çalışmaya ortak olan meslektaşlarına göre risk, baş ağrısı sırasında beyne giden kan oranında azalma olmasına bağlı olarak artıyor. Beyne giden atardamarı veya damarı tıkayan kan pıhtılaşmasının neden olduğu bölgesel anemi, felç türlerinin en yaygını olarak biliniyor.

Güncel Sağlığa Geri Dön...>>>


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum