9 Kasım 2008

Mısır üreticilerine müjde!

Tarım Bakanlığı tarafından ikinci ürün ekenlere 5 milyon 900 bin YTL destek primi verilmesi de çiftçilerin çifte sevinç yaşamalarına neden oldu.

Mardin Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, çiftçilerin ikinci ürün için teşvik edildiğini belirterek, geçen yıl il genelinde 290 bin dekar dolayında mısır ekildiğini ifade etti.

Çebi, "İl genelinde 3 bin 402 çiftçimiz ikinci ürün mısır ekti. Bakanlığımız ikinci ürünü teşvik amacıyla mısır ve pamuk ekimi yapan çiftçilerimize teşvik primi verdi. Çiftçilerimizin kaliteli ürün alması için teknik elemanlarımız aralıksız olarak görev başındadır." dedi.

Çiftçilerle sık sık bir araya gelerek her türlü sorunlarını teknik elemanlarla çözdüklerini anlatan Çebi, "Özellikle son yıllarda çiftçilerimiz vahşi sulamadan damlama sulamaya geçerek, su tasarrufu yapmış ve kaliteli ürün elde etmeye başlamıştır. Bu da verimliliği artırmıştır. Mümkün olduğu sürece çiftçilerimizin toprağı ve suyu iyi değerlendirmeleri gerekir. Bunu her fırsatta çiftçilerimize anlatıyoruz. Bu konuda son zamanlarda ciddi gelişmelerle karşılaşıyoruz. GAP'ın Mezopotamya Ovası'na kavuşması ile birlikte Mardin'de yılda çiftçilerimiz dört ürün kaldıracak. Bu da ekonominin canlanması ve işsizliğin ortadan kalkmasına vesile olacaktır." diye konuştu.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum