11 Kasım 2008

PAMUK ÜRETİCİLERİNE 39 TRİLYON ÖDEME YAPILDI..

Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, 2900 dolayında çiftçiye destekleme primi ödendiğini söyledi

Mardin merkez ve ilçelerinde ikinci ürün pamuk üreticilerine 39 trilyon liralık destekleme primi verildi. Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, 2900 dolayında çiftçiye destekleme primi ödendiğini söyledi.

Mardin merkez ve ilçelerinde ikinci ürün olarak 220 bin dekar alan üzerinde pamuk eken 2900 dolayında üreticiye destekleme primi olarak 39 milyon lira dolayında destekleme pirimi ödendiği belirtildi. Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, ikinci ürün olarak pamuk ekimi yapan çiftçilere ödenen teşvik primlerinin, ilde ekonomik canlılık ve hareketlilik yarattığını söyledi. Çebi “Çiftçilerimizin, arpa, buğday ve mercimek ekme alışkanlıklarının dışına çıkmalarını ve ikinci ürüne yönelmelerini istiyoruz. İkinci ürün olarak 220 bin dekar alanda pamuk eken 2895 çiftçimize 38 trilyon 615 milyar liralık teşvik primi ödemesi yapıldı. Çiftçilerimize önümüzdeki dönem içinde de ikinci ürüne eken üreticilerimize destek vermeye devam edilecektir. Önemli olan dar alanda yüksek ve kaliteli verim almaktır. Bu konuda çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Tarım İl Müdürlüğü teknik ekiplerinin önerilerine uyan çiftçilerimiz kazançlı çıkar” dedi.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum