6 Kasım 2008

ÖĞRENCİLERE GIDA EĞİTİMİ..

Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, bilhassa gençlerin doğal ürünleri tüketmeleri gerektiğini hatırlatarak, marketlerden alınan gıdalara da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Mardin’de Tarım İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı işbirliğiyle geliştirilen bir proje ile ilköğretim okullarında bulunan yavru temacı öğrenciler, Gıda ve Kontrol Şübe Müdürlüğü uzman ekipleri tarafından gıda ve tuz kullanımı konusunda bilgilendiriliyor.

Organik tarım ürünlerinin tüketilmesinin çocuklarda ve gençlerde önem taşıdığını ifade eden Çebi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı işbirliğiyle öğrencileri bu konuda bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Çebi “ Öğrencilerimize meyve ve sebze alırken organik olmasına dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz. Marketlerden aldıkları hazır gıdaları alırken de yine son kullanma tarihine ve ruhsatlı olup olmadığına dikkat etmeleri konusunda bilgi veriyoruz. İl Müdürlüğü olarak ekiplerimiz gıda denetimlerini aralıksız olarak sürdürmektedirler. Bu konuda vatandaşımızın ve öğrencilerimizin de bize destek vermelerini istiyoruz. Hazır gıda maddelerini alırken ve tüketirken karşılaştıkları olumsuzlukları bize bildirmelerini istiyoruz. Bilinçli bir tüketici toplum için hepimize önemli görevler düşmektedir” şeklinde konuştu.

Vatandaşın sağlığını ilgilendiren alanlarda hizmet veren kişi ve kuruluşların daha dikkatli davranması gerektiğini sözlerine ekleyen İl Müdürü Çebi “Gıda tüketimindeki olumsuzlukların insan sağlığı üzerindeki etkilerini hepimizi biliyoruz. Onun için çok dikkatli davranmamız gerekir. Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız yeteri kadar az tuz kullanmaları, kullandıkları tuzun ise mutlaka iyotlu olması gerekir” dedi.

TEMA Vakfı Mardin İl temsilcisi Kemal Aktürk ise bana neciliğin bir kenara bırakılarak sorumlu vatandaş hüviyetine bürünmenin zamanı geldiğini söyledi. Aktürk” Her sorumlu vatandaş her konuda, gördüğü aksaklık ve eksiklikleri yüksek sesle ifade etmelidir. Feodal yapı kisvesinden kurtulmamız lazım. Herkes vatandaşlık görevini yaparsa ne feodal yapı korkusu kalır nede olumsuzluklar” şeklinde konuştu.

Öğrencilere, gıda tüketimi ve kontrolü ile beslenme konularını içeren broşürler dağıtıldı.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum