25 Kasım 2008

Öğretmenler Günü Kutlandı

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/2008/11/%C3%B6%C4%9Fretmenler.jpg

Mardin'de 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı. Cumhuriyet alanında Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törenler saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Altınova İlköğretim Okulu konferans salonundaki törende İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal öğretmenlerin bilgi birikiminin ve performanslarının yetiştirdikleri öğrencilerle ortaya çıktığını belirtti . Dal, "Bugün camiamızın en anlamlı günlerinden birini kutlamak üzere bir aradayız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e başöğretmenlik unvanının verilişinin 80. yılı ve bugünün öğretmenlerinin günü olarak kutlanmaya başlamasının 27. yılı; yani 24 Kasım Öğretmenler Günü yani sizin, bizim ve size fedakarlığın her türlüsünü gösteren çok değerli öğretmenlerimizin günü bugün. Bedelini hiçbir karşılıkla ölçemeyeceğimiz, manevi sorumluluğu gerektiren kutsal bir görevin bekçileriyiz" dedi.
Mardin Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer ise, son dönemlerde Mardin genelinde yapılan derslik sayısının Cumhuriyet tarihinde Mardin'deki derslik sayısına eş değer olduğunu belirterek, "Devlet imkanları ölçüsünde eğitime destek veriyor. Başarı siz öğretmenlerimizin eseridir. Sizden büyük beklentilerimiz var. Yetiştireceğiniz öğrenciler yarının Türkiye'sinin geleceğinde rol alacaktır" ifadelerini kullandı.
Konuşmalarının ardından adaylık dönemi sona eren öğretmenlerin yemin töreninde kent merkezinde görev yapan öğretmenleri temsilen 31 öğretmen adayı and içti. Emekli olan öğretmenlere ise hizmet sertifikası verildi.
Mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum