3 Kasım 2008

Öğretmenlik Başvuruları Sona Erdi

Milli Eğitim Bakanlığı, resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere 13 bin öğretmen ataması yapıyor.

İlk defa görevlendirme biçimiyle sözleşmeli yapılacak olan öğretmen atamalarına yapılan başvurular Cuma günü sona erdi. Atamalar ise, 5 Kasım 2008 tarihinde bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek ve aynı gün Milli Eğitim Bakanlığının http://personel.meb.gov.tr adresinden duyurulacak. Atamalar sınav puanı üstülüğüne göre gerçekleştirilecek. Ataması yapılanlar, 14 Kasım 2008 tarihinden itibaren görevlendirildikleri il Milli Eğitim Müdürlüklerine, kılavuzda istenilen belgelerle birlikte bizzat başvurarak göreve başlayacaklar.

Yapılacak olan bu atamalarla ilgili görüştüğümüz Milli Eğitim Müdürlüğü atamadan sorumlu Şube Müdürü Zeki Atalay şu açıklamalarda bulundu.

“5 Kasım’da yapılacak öğretmen görevlendirmeleri kapsamında ilimize 453 öğretmen ataması yapılacak. Ancak bugün itibariyle bizim 3000 öğretmene ihtiyacımız var. Bu atamalar tamamen ihtiyacı karşılamamakla beraber tabii ki bir rahatlık sağlayacaktır. İlimize ataması yapılan öğretmenlerin vakit kaybetmeden göreve başlamalarını da sağlayacağız.”


Velit AOK

Mardinlife.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum