13 Kasım 2008

SERTİFİKALI TOHUMLUK ÜRÜN KULLANIN

Mardin Tarım İl Müdürlüğü yöredeki çiftçileri sertifikalı Tohum kullanımı konusunda çiftçileri uyardı.

Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, geçen yıl içinde sertifikalı ürün kullanan 992 çiftçiye 812 milyar liralık destek verildiğini söyledi.

Tarımsal alanların iyi kullanılması durumunda dar alan yüksek ve kaliteli verim alınmasının mümkün olduğunu belirten Tarım İl Müdür Hasan Çebi, çiftçilerin sertifikalı tohum kullanmalarını istedi. Teknik elemanların çiftçilerle yaptıkları toplantılarda sertifikalı ürün konusunda bilgi verdiğini söyleyen Çebi “ Sertifikalı tohum kullanan çiftçilerimize destek veriyoruz. Bir sertifikalı tohumluk alan çiftçilerimiz üç yıl üst üste elde ettikleri ürünü tohumluk olarak kullanabilirler. Sertifikalı tohumluk toprakla daha uyumlu ve ürünü daha kalitelidir. Bunun için çiftçilerimize sertifikalı tohumluk kullanmalarını istiyoruz: Bir defa deneyenler başka tohumluk kullanmıyor.” Dedi.

Tarım İl Müdürü Hasan Çebi son günlerde yağan yağmurun toprağı tava getirdiğini hatırlatarak, ova kesiminde çiftçilerin tohumluklarını toprakla buluşturmalarının zamanı olduğunu söyledi.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum