3 Kasım 2008

Siyaset Akademisinde 2. Dönem

AK Parti, Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı’nın 2. Dönemi Mardin Öğretmenevi toplantı salonunda, Prof. Dr. Yasin Aktay’ın verdiği ders ile başladı.

Prof. Dr. Yasin Aktay dersinde köyden kente geçiş, Tarımda Sanayileşme ve çok Partiliye geçiş dönemini anlattığı proğram katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi.
İkinci dersi veren İletişim Uzmanı Umut Sav ise, akademi öğrencilerine başarıyı yakalamanın şartlarını anlattı. Değişim için odaklanacak yerin iletişim olduğunu belirten Sav, bulunulan yerde iletişimin iyi kurulmaması halinde başarıyı yakalamanın zor olduğunu anlattı.
Umut Sav;” İletişim, karizma, mücadele ruhu ve güvenin başarılı olmada rolün çok büyük olduğunun altını çizen Sav, "Ses tonu güçlü bir hitap yeteneği, büyük ve farklı düşünme, iyi bir beden dili başarı etkenlerinden sadece biridir. Başarılı olmanın en önemli faktörlerinden biride yaptığınız işi severek yapmanız. Tutku ile bağlanmanız. Eğer bir işi severek yapmazsanız başarılı olma şansınızda yoktur" diye konuştu.
1. Dönemde 199 kişinin katıldığı ve 160 kişinin sertifika aldığı Siyaset Akademisi, 2. Dönemde ise, fazla rağbet görmediği dikkat çekti. 2. Döneme 60 kişinin kayıt yaptığı, kayıtların 7 Kasım 2008 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.
İkişer saatten 2 ders halinde 10 hafta sürecek olan Siyaset Akedimisinde 20 eğitimci ders verecek. Eğitim sonunda kursiyerlere 75 sorudan oluşan sınav yapılarak, başarılı olanlara sertifika verilecek.
AK Parti Mardin İl Başkanı Lokman Sinanoğlu siyaset akademisinin, Türk siyasetinde bir kalite arayışından ortaya çıktığını belirtti. Türkiye’de geçmişte yaşanan kaoslara, siyasetteki tıkanıklıklara bakıldığında hepsinin temelinde bilgi eksikliğinin tespit edildiğine işaret etti.
Siyaset akademisi ile bu bilgi eksikliğini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini ifade eden Sinanoğlu; “Siyasetin bilgi ve şeffaflıkla yapılmadığı yerlerde birçok sorun da beraberinde geliyor. Bu nedenle ileride göreve gelecek yöneticilerin, Şehircilik olmak üzere özellikle yerel yöneticilik konusunda yeterli bilgiyle donatılmasını siyaset akademisiyle sağlamayı hedefliyoruz. Konusunda uzman akademisyenler öğrencilere teknik bilgilerini aktaracaklar, Siyaset akademisinin Mardin’e katkı sağlayacağını söyledi.
AK Parti Siyaset Akademisi Mardin İl Koordinatörü Sıraç Ballı ise, belediye başkan adayları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliğine aday olacakların mutlaka eğitim görmesi gerektiğine dikkat çekti
Mardinnethaber.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum