19 Kasım 2008

Suriyeli Gazeteciler Mardin'de

SURİYELİ GAZETECİLER VALİ MEHMET KILIÇLAR'I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Suriyeli gazeteciler Mardin'e geldi. Suriyeli gazeteciler Vali Mehmet Kılıçlar'ı ziyaretlerinde Suriye'nin Haseki kentinde yaşayan halkın Vali Kılıçlar'ı çok sevdiğini bildirdi.
GAP Gazeteciler Birliği Derneği Başkanlığı'nın davetlisi olarak Mardin'e gelen Suriyeli gazeteciler, meslektaşları tarafından Nusaybin Sınır Kapısı'nda karşılandı.
Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ı makamında ziyaret eden Suriye'nin Haseki Vali Vekili Salih Havice başkanlığındaki gazeteciler, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinde Mardin ve Haseki Valilerinin büyük uğraş ve başarılarının bulunduğunu dile getirdiler. Haseki Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Halef ise geçmişte Valiler arasındaki görüşmelerin, sınır ihlalleri ve sınırda meydana gelen didişmelerle daraltıldığını belirterek, "Son yıllarda gerek devlet başkanlarımız gerekse Mardin Valisi Sayın Mehmet Kılıçlar ve El Haseki Vilayeti Valisi General Muhammed Nemmur El Nemmur arasındaki sıcak ve samimi diyalog, sınır ihlallerini aştı. Söylemler gerçeğe dönüştürüldü. Bugün Suriye'de sınırların kaldırılması konuşuluyor. Sınır kapılarının daha işler hale getirilmesi konuşuluyor. Vali Sayın Mehmet Kılıçlar'ı El Haseki halkı çok seviyor ve saygı duyuyor" dedi.
Haseki İl Genel Meclisi Başkanı ve Vali Yardımcısı Salih Havice ise iyi komşuluk ilişkilerinin Devlet Başkanları arasındaki diyalog sonrasında geliştiğini belirterek bu ilişkilerin daha da geliştirilmesinden yana olduklarını söyledi. Vali Mehmet Kılıçlar ise, son yıllarda iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi düzeye ulaştığını söyledi. İki komşu ilde yaşayan vatandaşların akrabalık bağlarının bulunduğuna dikkat çeken Vali Kılıçlar, "Suriye basın mensuplarını burada görmekten memnuniyet duyuyorum. Mardin ve Haseki basın mensuplarının diyalogunun iyi olması da her iki kesimin Arapça bilmesinden kaynaklanıyor. Karşılıklı ziyaretlerin iki il ve iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Suriye'den Mardin gelen Haseki Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Halef, SNA Ajansı ve Suriye Televizyonu muhabiri Bedir Şellal, Teşrin Gazetesi Temsilcisi İsmail El Taha, Bas gazetesi temsilcisi Abdallah El Hamed, El Vahde Gazetesi temsilcisi Zeynel Haşim ve Gazeteci Linda Yusuf ile kameraman Halil Kani, üç gün süre ile Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta gezi ve incelemelerde bulunacak.
Mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum