23 Kasım 2008

Suriyeliler Türkiye' ye Geldi

http://www.mardinliyim.com/resim/00055340.jpg

Midyat ilçesinde yapılacak olan Midyat'ın Sesi platformunun Suriyeli davetlileri Nusaybin Sınır Kapısı'ndan giriş yaparak Midyat'a geldi.

Suriyeli davetlileri Nusaybin Sınır Kapısı'nda Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Şenköy Belediye Başkanı Ferhan Bozkurt, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Zeki Ayyıldız, MARDER İskenderun Derneği Başkanı Salih Bayar, Mıhellemi Derneği Başkanı M.Ali Aslan, MİGİAD Derneği Başkanı Zeki Çiçek, Mardin İç Mimarlar Odası Başkanı Bilal İleri, Özürlüler Derneği Başkanı Abdulhakim Yıldız, Nusaybin Eğitim Kültür Derneği Başkanı Adnan Müfit Yumuşak ve vatandaşlar katıldı.

Nusaybin Sınır Kapısı'ndan girişleri yapılan heyette ise Suriye'de bulunan Mıhellemi Derneği Başkanı Şeyh Kays Rıfat Sabri, Başkan yardımcısı Muhammed Şakir Mahmud, tarihçi araştırmacı yazar Abdulkadir Usman, Kays Rıfat Sabri, Avukat Fariz Emin, M. Şerif Salih, Kamışlı Muhtarları Remzi Sabri, Abdulaziz Osman, Kamışlı İş ve İşverenler Derneği Başkanı Abdulaziz Osman ve Suriyeli iş adamları yer aldı.

Suriye'den gelen heyet daha sonra beraberlerinde getirdikleri hediye paketlerini platform yetkililerine verdiler.

Nusaybin Sınır Kapısı'nda yapılan karşılamada konuşan Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, "Platformda sizleri ağırlamaktan şeref duyarız. Umarım bu dostlukların devamı olur ve her iki ülke insanı ile sanayi, ticaret ve kültür alanında da gelişmeler olur" dedi.

Daha sonra konuşan yapan Suriye Mıhellemi Derneği Başkanı Şeyh Ebu Kays Rıfat Sabri de, "Kardeş ülke Türkiye'de bulunmaktan dolayı şeref ve mutluluk duyuyoruz. Bugün çok mutlu ve huzurluyum. İki ülke arasında bulunan kardeşlik ve akrabalık bağı ile bağlı olan bu iki ülke vatandaşları olarak her alanda işbirliği içerinde olmak için sık sık karşılıklı olarak gidip gelmemiz gerekir. Bizler de sizleri Suriye'de ağılamaktan onur duyacağız ve sizleri Suriye'ye davet etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan karşılıklı konuşmaların ardından, Nusaybin Eğitim Kültür Derneği Başkanı ve sanayici ve işadamı Adnan Müfit Yumuşak davetlilere öğle yemeği verdi. Burada yapılan konuşmaların ardından ilçede bulunan Aysan Fabrikası konuklara ve gazetecilere gezdirildi. Konuklar daha sonra uzun araç konvoyu ile Cumartesi günü düzenlenecek olan "Midyat'ın Sesi platformu"na katılmak üzere ilçeye hareket ettiler.

Mardinliyim.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum