6 Kasım 2008

TOHUMLUK İHTİYACINI TİGEM KARŞILAYACAK

Mardin Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, kuraklık nedeniyle bu yıl kırmızı mercimekte ürün alınmadığını belirterek, tohumluk ihtiyacı olan çiftçilerin TİGEM’e başvurmalarını istedi.

Mardin ve çevresinde meydana gelen kuraklığın buğday ve arpa’nın yanında kırmızı mercimek ürün alımını da olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Mardin tarım İl Müdürü Hasan Çebi, kırmızı mercimek tohumu talebinin karşılanması için Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından 3 bin ton sertifikalı tohumluğun hazır tutulduğunu söyledi. Tohumluk isteyen vatandaşların TİGEM’e müracaat etmelerini isteyen Çebi “Bu yıl maalesef buğday, arpa ve mercimekte verim sıfır noktada oldu. Kuraklık çiftçilerimizi kötü vurdu. Çiftçilerimizin hasarları tespit edilen miktarlarda ödendi. Kırmızı mercimekte tohumluk sıkıntısı çeken çiftçilerimiz için TİGEM 3 bin ton sertifikalı tohum hazırladı. Müracaat eden çiftçilerimize ekilecek alanlarına göre tohumluk verecektir. Bu konuda nasıl müracaat edileceğini bilmeyen çiftçilerimiz tarım il ve ilçe müdürlüklerinden, müracaat şeklini öğrenebilirler” dedi.

Tarım İl Müdürü Çebi, il müdürlüğü teknik ekiplerinin her zaman çiftçilerin hizmetinde olduğunu vurguladı.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum