27 Kasım 2008

Yeşilli'de İnadın Böylesi

15 sokağa açılan sokak girişini beyaz taşlarla ören Esat Ateş, okula gidecek öğrencileri düşünmedi. Okula giden öğrenciler örülen duvardan öğretmen eşliğinde atlayarak evlerine dönebiliyor.
Mardin'in 30 bin nüfuslu ilçesi olan Yeşilli'de filmlere konu olacak sokak tartışması yaşanıyor. 30 yıldan bu yana Esen Sokak'ta oturan vatandaşlar Esat Ateş'in inadı uğruna araçlarını kapı önüne getiremiyor. İddiaya göre, belediyenin yol çalışmasında kendi evinin önünden yol projesinin geçmesini isteyen Esat Ateş, projeyi yerine getirmeyen Belediye Başkanı Enver Sağlam'a sinirlendi. Bunun üzerine günde yaklaşık 500 öğrencinin okula gittiği yolu yaya geçişine kapattığı ileri sürülen Ateş, öğrencilerin yolunu uzattı. 19 Mayıs İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler dar ve arka sokakları aşarak 10 dakikada varacakları okula 30 dakikada ulaşabiliyorlar. Özellikle okul dağılışının karanlık saatlere denk gelmesi ise öğrenci velilerini tedirgin ediyor.
Esen Sokak'ta oturan ve aynı zamanda akraba olan Selim Ateş ise amcasının yolu kapatmasına tepki gösterdi. Selim Ateş, "Berlin Duvarı bile yıkılırken, dünya globalleşirken biz kendi hastalarımızı sırtımızda taşıyarak hastaneye götürüyoruz. Sokak girişi taşlarla örüldüğü için araç sokağımıza girememektedir. Amcam Esat Ateş inadım inad diyor; 'Bağ yolumu açsınlar ben de mahallenin yolunu açarım' diyor. Bunlar artık 21. Yüzyıl'da ayıp şeyler. Yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.
19 Mayıs İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Şerafettin Ateş ise, amcasının davranışından dolayı öğrencilerin zor durumda kaldığını belirterek, "19 Mayıs İlköğretim Okulu'nda 2 bin öğrenci okumaktadır. Günlük ortalama 500 öğrenci bu taşların üzerinden atlayarak okula gelmek zorunda kalıyor. Öğrencilerimin örülmüş taşların üzerinden evlerine gitmeleri sırasında onlara ben eşlik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum