11 Kasım 2008

Yeni Doğan Servisi hizmete girdi

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, yoğun bakım ihtiyacı olan tüm bebeklere gerekli desteği sağlamak amacıyla 2. basamak yeni doğan bebek yoğun bakım ünitesi açıldı.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Başhekim Dr. Fettah Oğuz ve hastane personelinin katıldığı törende açılış kurdelesini Vali Kılıçlar kesti. Yoğun bakım ünitesini gezen vali Kılıçlar, sağlık konusunun çok önemli olduğunu ve gerekli önemi göstermeye devam edeceklerini söyledi. Vali Mehmet Kılıçlar ve beraberindekilere Başhekim Fettah Oğuz tarafından hastane ile ilgili bilgiler verildi.

Yeni kurulan servisin hizmete girmesiyle bir çok hastanın komşu illere sevk edilmesinin önüne geçeceğini belirten Hastane Baştabibi Uzman Dr. Abdulfettah Oğuz, konuyla ilgili bir de yazılı açıklamada bulundu
.
"Yeni doğan bebeklerin ölüm oranı bir toplumun gelişmişlik, sağlık ve iyilik halinin en önemli göstergelerindendir. Ülkemizde her yıl yaklaşık 1.5 milyon bebek doğmaktadır. Araştırmalara göre bu bebeklerin 50 bini yeni doğan döneminde kaybedilmektedir. Dünyada, ise bebek ölümlerinin yarısından fazlası hayatın ilk dört haftasında, bunların da büyük bir çoğunluğu ilk 24 saat içinde gerçekleşmektedir. Yeni doğan dönemi bebeğin gelişimi ve hayata uyum sağlayabilmesi için çok önemlidir. Bu bakımdan Yenidoğan Yoğun Bakım üniteleri de büyük önem taşımaktadır.
Yüksek riskli bebekler, solunum problemi olan bebekler, prematüre bebekler, gebelik yaşına göre doğum ağırlığı az veya fazla olan bebekler, sepsis, yenidoğan sarılığı olan bebekler erken dönemde tanımlanmalı ve yeni doğan yoğun bakım ünitelerinde tedavi edilmelidirler ki ölüm oranı azalsın ve yaşam kalitesi artsın.

Mardin’de tek dal hastanesi olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yoğun bakım ihtiyacı olan tüm bebeklere gerekli desteği sağlamak amacıyla 2. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesini kurmuştur.

Çevre İlçe ve hatta İllerden çok sayıda hasta sevkinin olması nedeniyle Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesi Mardin’de yıllardan beri eksikliğini hissettiğimiz bir hizmettir. Bu ünite sayesinde bebeklerimiz yolda hayatını kaybetmekten, hasta yakınları büyük bir sıkıntıdan kurtulacak, İl dışına sevkler büyük bir oranda düşecek olup 3. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitelerine yapılacak sevkler ise modern cihazlar ile çok daha uygun koşullarda yapılabilecektir.

Doğum sonrası sağlık problemi geçiren bebekler Yenidoğan Yoğun Bakım ünitemizde güncel bilgiler ışığında ve şefkatle deneyimli ekibimiz tarafından takip edilerek gelişmiş düzeyde bakım sağlanıp kısa sürede ailelerine kavuşturulacaklardır. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemiz bebeklerin naklinin kolay olması açısından doğumhane ile yan yana olup modern tıbbi donanımıyla hizmet sunacaktır.

Ünitemizin Teknik Donanımı

Ünitemizde 6 adet küvöz bulunmaktadır. Ünitemizin temel unsuru olan küvözlerde bebekler tıpkı anne karnında olduğu gibi ısıtılarak nemli bir ortamda tutulacak ve enfeksiyonlardan korunacaktır.
6 adet monitör ile yaşamsal fonksiyonlar izlenecektir.
3 adet fototerapi cihazı yenidoğan sarılığı olan bebekler tedavi edilecektir.
4 adet ventilatör cihazı ile solunumu yetersiz olan bebeklerin solunumuna yardım edilecektir. Böylece akciğerleri olgunlaşmadan doğan bebekler yaşam şansı kazanırlar.
2 adet mekanik solunum desteği sağlayan tam donanımlı transport küvözü ile nakli gereken yenidoğan bebeklerin transferi hijyenik bir ortamda, bebeğin yaşamı ve sağlığı açısından en iyi koşullarda mümkün olacaktır.
2 adet radyant ısıtıcılı açık müdahale yatağında bebeklerin tedavileri yapılacaktır.
Ayrıca Ünitemizde 4 adet buhar cihazı ve serum vb tedaviler için 6 adet infüzyon pompası cihazları bulunmaktadır.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde misyonumuz; zamanından önce dünyaya gözlerini açmak zorunda kalan minik bebekleri veya zamanında doğan hasta bebekleri en sağlıklı biçimde hayata kazandırmak, en kaliteli ve özverili hizmeti sunmaktır.

Başta desteğini eksik etmeyen Sağlık Bakanımıza, Milletvekillerimize, Valimize, Sağlık Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. "
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum