8 Kasım 2008

Yeni Zelenda Büyükelçisi Mardin`e geldi

Yeni Zelanda Büyükelçisi Hamish Cooper, büyükelçilik görevlisi Hale Kıvanç ile birlikte Mardin Valiliğini ziyaret etti. Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Vali Mehmet Kılıçlar tarafından misafirlere Mardin hakkında bilgi verildi.

Mardin’e ilk ziyaretini gerçekleştiren Büyükelçi, Mardin’i daha önce gezen eşinin buradan çok etkilendiğini ve kendisini de bu geziye teşvik ettiğini dile getirdi. Dün Diyarbakır gezisini tamamlayan Büyükelçi bugün de Mardin’de değişik aktivitelerde bulunacaklarını ifade ederek ziyaretin temel amacının Mardin’in sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda birinci elden rapor tutmak olduğunu belirtti.

Ayrıca tarım ve ticaret alanında Türkiye ve Yeni Zelanda arasında ilişkilerin geliştirilmesi için bir takım faaliyetlerde bulunduklarını da dile getiren Cooper, bu ziyaretin de bu çerçevede gerçekleştiğini vurguladı.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar da ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, Mardin’in tarihiyle, kültürüyle, sosyal dokusuyla herkesi cezp ettiğini ve görmeyen herkesin “Tarihin Aynası Mardin”i mutlaka görmeleri gerektiğini dile getirdi.`

Mardinlife.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum