27 Aralık 2008

Abdullah Deniz Mardinlife'ı gazetesini ziyaret etti



Mardinlife gazetesini ziyaret eden Mardin Belediye Başkan aday adayı Abdullah Deniz gazetemiz yöneticileri ile görüşerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerden Mardin Belediye başkanlığına AK Parti’den aday adayı olan Abdullah Deniz gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

Gazetemiz haber merkezinde gazetemiz imtiyaz sahibi Rıdvan Fidan ve muhabirlerimizle görüşen Abdullah Deniz, başkan aday adaylığıyla ilgili olarak partinin tüm organlarıyla görüştüğünü ve çoğunluğun uygun görmesi sonucu aday adayı olmaya karar verdiğini söyledi.

Mardin dışında görev yaptığı süre zarfında Mardinli dernek ve vakıflardaki aktif kimliği ile de bilinen Abdullah Deniz kendisini bir Mardin Sevdalısı olarak tanımlıyor.

Seçim çalışmaları hakkında gazetemiz yönetimine bilgi veren Abdullah Deniz, "Mardin halkının beni istediğini biliyorum. Kendilerine layık olmak ve bana duyulan güveni korumak için elimden geleni yapmaktan kaçınmayacağım. Şu aşamada sadece aday adayıyım. Ortaya çıkacak diğer aday adayları da en az benim kadar şanslıdırlar. Partimiz adaylık için kimi layık görürse elbette o aday olacaktır. Halkımız özgür iradesiyle gerekli tercihini yapacaktır. Hayırlısı ne ise o olsun.”dedi.

Halktan büyük bir ilgi görüyor

Nezih ve samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette Başkan Aday adayı Deniz, bu seçimin Mardin için milat olacağını söyledi. "Doğru Seçim, Doğru Başkan" ve " Aydınlık Düşlerden, Aydınlık Geleceğe El Ele " sloganı ile yola çıkan Abdullah Deniz, yaptığı ziyarette şunları kaydetti:

"Halkla bire bir yaptığımız görüşmelerde halkın büyük ilgisini gördük. Hazırladığımız projelerin yanında adaylığımı açıkladığım günden beri halkın içinde gezerek, halkın istek ve arzularını göz önünde bulundurarak bize gelen sorunlara da kalıcı çözümler bulacağız. Vatandaşın bize sakın terk etme, bizi bırakma diye büyük teveccühü var. Kısmet olursa bu yola baş koyduk. İnanıyorum ki AK Parti'de bu teveccühü görür ve kararını bu yönde kullanır. Ama kamuoyu çok önemli inşallah Allah nasip ederse adaylığımız başarmış olacağız."

Mardin kozmopolit bir yapıya sahip

Şimdiden Mardin tarihinde ilk defa 10 yıl sonraki strateji planını hazırlamak için girişimlerde bulunduğunu kaydeden Deniz, “Bu kapsamda aldığım bilgiler ışığında Mardin’imiz gelecek 25 yıl içerisinde 750 bin ile 1 milyonluk bir nüfusa erişecektir. Bu planlı bir şehirleşme öngörüsüyle bugünden düzenlenir ise Mardin için tehdit gibi görünen yeni yapılaşma ve göçler fırsata çevirebilir. Sahip olduğu inanç ve kültür turizmi ile de Türkiye'nin ve Ortadoğu’nun örnek şehri olabilir. Türk’ü, Arap’ı, Kürt’ü ve Süryani’si ile kozmopolit bir yapıya sahip Mardin’imiz diğer şehirlerin aksine insanları uyum içinde yaşayan hemşericilik güdülmeyen, aynı pota içerisinde erimiş nadir bir halk profili sergilemektedir. Gelecek olan yerel yönetimin amacı ve öncelikli hedefi de bunu daha da pekiştirmek olmalıdır, amacımız daha güzel ve yaşanabilir bir Mardin'dir."dedi.

Yapacakları bütün hizmetlerinin odak noktasında çağdaş kent, insan odaklı bir hizmet anlayışı ile Mardinlinin yaşam kalitesini yükseltmek ve kente değer katacak projelere öncelik vereceğini belirten Deniz, “Hizmetlerimizi sunarken mahalle muhtarlarımız, oda başkanlıkları, dernekler, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumları ile tam bir organize içinde olacağız. Bu hizmetlerimizi anlatmak ve Mardin’imizi tanıtmak için iç ve dış kamuoyunda yerel ve ulusal basınla çok iyi bir diyalog oluşturulacak. Mardin’deki bütün iş adamlarımızın yatırımlarında kolaylıklar sağlanacak. Yaşadığımız şehrimizi güzelleştirmek adına tüm Mardinli hemşerilerimizin öneri ve tekliflerine açık olacağız ve sürekli istişarede bulunacağız.”dedi.

Açıklamasında Deniz, hemen hemen herkesin birbirini bildiği, tanıdığı küçük bir kent olan Mardin’de barışa, huzura, kardeşliğe katkı sağlayacağına inandığı için aday olduğunu dikkat çekti.

Sağlıklı bir ekonomi için üretimin birinci koşul olduğunun altını çizen Deniz, “Bu da sanayileşmeyi ve tarıma destek vermemiz gerektiğini ortaya koyuyor. Seçilecek bütün yerel yönetimlerin bunu dikkate alarak projelendirmeler yapması gerekmektedir Bu yapılırken sanayiciyi çevre halkımızı ve bölgemiz için hayati önem arz eden tarım sektörüyle hayatını idame eden çiftçimizi de düşünerek müşterek menfaatte çözümler üretilmelidir" dedi.

1965 Mardin doğumlu ve 4 çocuk babası olan Abdullah Deniz, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Lisans ve Sosyal Bilimler alanında mastırını yapmış. İstanbul Kartal Belediyesinde yerel yöneticilik deneyimi de bulunan Deniz, ulusal ve uluslar arası düzeyde birçok sivil toplum kuruluşunda görev yapmış.

Velit AOK

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum