15 Aralık 2008

AK Parti'nin temayül yoklamasında yumruklar konuştu


Mardin'de yerel seçimler öncesinde AK Parti'nin merkez ilçe ve iki ilçe belediye başkanıyla ilgili temayül yoklamasında yumruklar konuştu.

Daha önceki yerel seçimlerde AK Parti’den Yeşilli ilçe belediye başkanlığını kazanan Enver Sağlam, Ömerli ilçesinde DYP’den kazanarak AK Parti’ye geçen Servet Cemiloğlu ile Mardin Merkezde Saadet Partisinden kazanarak AK Parti’ye geçen Metin Pamukçu’nun durumlarıyla ilgili temayül yoklaması öğretmenevinde olaylı bir şekilde yapıldı.

Temayül yoklaması, AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Van Milletvekili Kerem Altun ve İstanbul Milletvekili tarafından gerçekleştirildi. AK Parti Teşkilat Başkanı Salih Yeşilmen, AK Parti Mardin İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, il yönetim kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları il yönetim kurulu üyeleri, ilçelerin ilçe yönetim kurulu üyeleri, aynı ilçelerin kadın gençlik kollarının yürütme kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, İl Disiplin Kurulu üyeleri ve İl Demokrasi Hakem Kurulu üyelerinin katıldığı temayül yoklamasında, belediye başkanları ve belediye başkan aday adayları da yer alarak temayül yoklamasını yakından izlediler.

Yapılan temayül yoklamasına delegelerin katılımının yüzde 80 oranında olduğu, sonuçların AK Parti Genel Merkezi'nde açıklanacağı belirtildi. Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, temayül yoklamasının aday belirlemede etkili olan 4-5 unsurdan birisi olduğunu, çeşitli kamuoyu ve teşkilat yoklamalarından çıkan sonuçların aday belirlemede etkili olduğunu söyledi.
Birlik ve beraberlik çağrısı
İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde birlik ve beraberliğin devam etmesi gerektiğine ve böyle olması halinde başarının artacağına dikkati çekerek temayül yoklamasının hayırlı olması dileklerinde bulundu. Sinanoğlu, henüz aday adayı olacakların net bir listesinin çıkarılmadığını, bunun yanında aday adayı olmak için parti yönetimine yoğun bir şekilde taleplerin olduğunu söyledi. Şu anda görev başında olan belediye başkanlarına yönelik teşkilat içindeki temayül yoklamalarının alındığını ifade eden Sinanoğlu, "Mevcut devam eden belediye başkanları ile ilgili kendi iç işleyişimizde gençlik ve kadın kollarımız, ana kademede yer alan üyelerimiz ve il genel meclisi üyelerimizin oylarına başvurarak onların görüşlerini alacağız. Daha sonra değerlendirmelerimizi Ankara'da yapacağız. Bugün Mardin’de teşkilatın kendi iç işleyişiyle ilgili delegelerin görüşlerine başvuruyoruz" şeklinde konuştu.

Temayül yoklamasında Ömerli Belediye Başkanı Servet Cemiloğlu ile ilgili temayül yoklaması yapılırken bir anda yaşanan tartışmalar yumruklaşamaya kadar vardı. İlimize misafir olarak gelen AK Parti milletvekillerinin de şaşkınlıklarını gizlemedikleri yumruklaşmayla ilgili olarak tepkilerini salonu erken bir şekilde terk ederek gösterdiler. Yumruklaşmaya kadar varan kavganın daha da büyümemesi için partililer araya girdi.

Bu arada temayül yoklamasında yaşanan yumruklaşmaya tepki gösteren bazı AK Partililer ise partinin rayından çıktığını ve ismindeki Adalet ve Kalkınmadan çok rant kapısı olarak görülmeye başlandığını dile getirdiler. Parti içindeki bu ayrılık ve kavgacı ruhun devam etmesi halinde AK Parti’nin hiç bir ilçede belediye başkanlığını kazanamayacağını ileri süren bazı delegeler ise belediye başkanlığı adaylığına hiçbir şaibe ve yolsuzluğa bulaşmamış insanları getirmesi gerektiği uyarısında bulundular.
Nezir Güneş
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum