13 Aralık 2008

Çalılar Fakirin Umudu Oldu

Kızıltepe Ovasında yetiştirilen pamuk, fiyat düşüklüğü ile çiftçisine kazançsız bir hasat dönemi geçirtti. Çiftçisini mağdur eden pamukların çalısı ise Kızıltepeli fakir ailelerin soğuk kış aylarında yakacak umudu oldu.

Mardin Valiliğinin fakir ve yardıma muhtaç ailelere yakacak yardımı olarak dağıttığı kömürlerin sobada tutuşturulması için gerekli olan odunun yerini pamuk çalısı aldı. Çok sayıda fakir aileye 500 kilogram kömür dağıtıldığını hatırlatan vatandaşlar, ancak maddi imkanları olmaması sebebiyle kömürü tutuşturacak odun alamadıklarını ve pamuk tarlalarındaki çalıları toplamak zorunda kaldıklarını belirttiler. Kışın soğuğundan korunmak isteyen aileler, odun ve kömür alamadıkları için pamuk tarlalarındaki çalıları toplayarak kışlık yakacaklarını karşılamaya çalışıyorlar. Yardıma muhtaç vatandaşlar, topladıkları bu çalıları yakarak ısınmaya çalışıyorlar. Sabahın erken saatlerinden itibaren pamuk tarlalarına gittiklerini kaydeden vatandaşlar, topladıkları çalıları evlerine getirerek kış aylarının yakacağını karşıladıklarını ifade ettiler.

Kızıltepeli fakir ve yardıma muhtaç aileler, tarlalardan topladıkları pamuk çalılarını evlerine taşıyarak kışa hazırlıklarını sürdürüyor. Vatandaşlar, köylerdeki pamuk tarlalarından topladıkları çalıları at arabasına yükleyerek evlerine götürüyor. Havaların soğuk geçtiğini belirten vatandaşlar, soğuk kış aylarında bu çalıların kendileri için bir rızık kapısı olduğunu belirtti. Bir köylü, tarlalardan topladığı buğday sapları ve çalıları arabası 20 YTL'den sattıklarını belirterek, "Evimize lazım olduğu zaman götürüp yakacak olarak da kullanıyoruz" dedi.
Nezir Güneş
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum