8 Aralık 2008

Avuka'dan Sınırları Aşan Sergi

Suriye Arap Cumhuriyeti Halep Müdürlüğü binası Se-ba Bahrat salonunda açılan fotoğraf sergisine T.C. Halep Başkonsolosu Ali Kemal Aydın, Halep vali yardımcısı Abdulkadir Cezmati, Halep Belediye Başkanı Dr.Maan Şibli, Halep Kültür Müdürü Kamil Kattan, Fransız Konsolosu Candide Soci, Hollanda Fahri Konsolosu Hüseyin Müderris, Halep Baro Başkanı Ahmed Haji Sulaıman, Mardin Belediyesi’ni temsilen Mahmut Adıbelli katıldı.

Sergi açılışında Halep Vali yardımcısı Abdulkadir Cezmati, Halep Belediye Başkanı Dr.Maan Şibli, Halep Kültür Müdürü Kamil Katana; tarihi kentimiz Mardin’in tanıtımı için yapmış olduğu katkılardan dolayı Adnan Avuka’ya plaket ve hediyeler verdi.

Törende bir konuşma yapan T.C. Halep Başkonsolosu Ali Kemal Aydın, Avuka’nın 2. kez Halep’te sergi açmasının sevindirici olduğunu belirterek şunları söyledi: “İnsanlık tarihinin en eski yerleşim birimlerinden olan M.Ö. 4 bininci yıldan bu yana yaklaşık 6 bin yıldır insanlık hayatının kesintisiz şekilde devam ettiği Mardin, bu uzun tarihi geçmişi boyunca çok sayıda medeniyet ve uygarlığa ev sahipliğini yapmıştır. Mardin’de son yıllarda gerçekleştirilen tanıtım çabalarının sonucunda özgün mimarisi,tarihi dokusu,zengin ve çeşitli geleneksel el sanatlarıyla yerli bayancı ziyaretçiler için görülmeye ve gezilmeye değer önemli bir kültür ve turizm merkezi olmuştur. Halep’te 7 yıl aradan sonra 2. kez ağırladığımız Avuka’yı büyük emek harcayarak özenle çektiği ve Mardin’i birçok yönüyle gözler önüne getiren bu güzel fotoğraflar için tebrik eder, sergisinin başarılı olmasını dilerim.”

Mardin’in duayen gazetecilerinden, son yıllarda çektiği fotoğraflarıyla ve dünyanın dört bir yanında açtığı sergilerle adından sıkça söz ettiren Adnan Avuka ise şunları söyledi: "
Mardin’i tanıtmanın vermiş olduğu gurur ve mutlulukla sergilerimi açmaya devam ediyorum. Sergilerimi dünyanın dört bir yanında açmaya devam edeceğim. Halep başkonsolosu Ali Kemal Aydın’a, değerli ağabeyim Münir Kilimci’ye, Mardin valisi sayın Mehmet Kılıçlar’a, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu’ya katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum