26 Aralık 2008

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mardin Milletvekilleri ile görüşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'den aday olacak AK Partili belediye başkan aday adayı için Mardin Milletvekillerinin görüşünü alacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarının bulunduğu illerle ilgili olarak milletvekillerinin görüşünü almaya başladı. Erdoğan, 15 Aralık tarihinde yapılan temayül yoklaması ve kamuoyu araştırmalarının ardından 46 ilin milletvekilleri ile Genel Merkezi'nde görüşmeye başladı. Erdoğan'ın milletvekillerine mevcut belediye başkanını nasıl bulduklarını ve alternatif aday olabilecek isimleri sordu. Erdoğan, iki gün boyunca belediyeleri AK Partilii olan 46 ilin milletvekillerinin görüşlerini alacak.
Erdoğan, Konya'da ve İstanbul'da düzenlenen programlarla İstanbul, Kocaeli, Konya, Kayseri ve Antalya büyükşehir belediye başkan adaylarını açıklamasının ardından, aday tespit çalışmalarına hız verdi. Erdoğan, 15 Aralık tarihinde temayül yoklaması yapılan 46 ilin milletvekilleri ile AK PartiGenel Merkezi'nde iki gün boyunca görüşecek. Erdoğan, bugün ilk olarak Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur ve Bolu milletvekillerini, öğleden sonra da Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzincan, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kilis, Kırşehir ve Kütahya milletvekillerinin nabzını tutacak.
Bu arada Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir ise başbakanla görüşmeden önce gazetemize yaptığı açıklamada, "Bizim tek bir gayemiz var. AK Parti İktidarı ile birlikte Mardin'i içinde bulunduğu noktadan daha iyi noktalara getirmek. Mardin son 10-15 yıldır hakikaten yerelde ciddi bir başarı, ciddi bir performans gösteremedi. Komşu illere baktığımızda bir Batman'a, Şanlıurfa'ya, bir Siirt'e ne yazık ki Mardin bunlar ölçeğinde ciddi bir performans gösteremedi. Bizim bu dönemde AK Parti iktidarı döneminde milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla yereliyle hep beraber Mardin'e güzel hizmet yapmak istiyoruz. Bu çerçevede belediye başkanı kim olacak, isim önemli değil. Bunu özellikle belirtiyorum. Bunun kim olması önemli değil ve şu ana kadar da vekil arkadaşlarımla ve il başkanımızla hiçbir adaya enjekte olmadık, olmayı da düşünmüyorum. Temayüller sonucunda il ve ilçe teşkilatlarımızın görüşleri bizim için çok önemli"dedi.

Nezir Güneş

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum