9 Aralık 2008

Bayram Kutlamalarında Birlik Çağrısı

Kurban Bayramı dolayısı ile aralarında Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Cüneyt Yüksel, İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, belediye başkanları Metin Pamukçu, Servet Cemiloğlu, Şuayb Bağış, teşkilat başkanları, il genel ve belediye meclis üyesi ve başkanları ile belediye başkan aday adaylarının da katıldığı bayram törenine vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi.

Öğretmenevi girişinde partililere çikolata ikram eden İl Başkanı Lokman Sinanoğlu davetliler ile tek tek sohbet etti.

Birlik Çağrısı

Bayramlaşmada davetlilere birlik ve beraberlik yönünde tavsiyelerde bulunan Sinanoğlu, hep halkın içinde olduklarını belirterek bayramların birlik ve beraberlik ruhunu canlandırdığını söyledi.

AK Parti camiasına seçim sürecinde izlenecek stratejiler hakkında da tavsiyelerde bulunan Sinanoğlu, “Bu ülkenin gelecekle ilgili planlarını basit hesaplarına kurban etmeye kalkmasınlar. Buna başta büyük milletimiz olmak üzere AK Parti kadroları asla izin vermeyecektir.”dedi.

Bayram kutlaması olması hasebi ile icraatların konuşulmadığı törende milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat başkanları davetlilerin bayramını kutladı. Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey 2009 yerel yönetimler seçimi öncesi teşkilat olarak kenetlenmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Enerjimizi iç çekişmelerle harcamayalım

Bayramların mutluluk, birlik ve beraberlik günleri olduğunu vurgulayan Şahkulubey açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“AK Parti'nin Mardin'de başarı çıtası çok yüksek. 2009 Mart ayında yapılacak olan Yerel Yönetimler Seçimi'nde de aynı başarıyı devam etmemiz gerekir. Bizim hedefimiz oy oranımızı daha da yukarılara taşımaktır. Bunun için tüm teşkilatımız bu aydan itibaren yoğun bir çalışma içine girmiş durumda. Arkadaşlarımızın partimize yakışan bir anlayışla çalışmalarını sürdüreceğine yürekten inanıyorum. Hedefimiz seçim sürecinde aday adaylığı sürecini birlik ve beraberlik içinde tamamlayıp, yerel seçimlere daha güçlü bir şekilde girmektir. Enerjimizi iç çekişmelerle harcayacak vaktimiz yok. Bu kısa süreyi en iyi değerlendirmek için birlik ve beraberlik içinde ortak bir çalışma göstermemiz gerekiyor. Görevi devredecek arkadaşlarımız tecrübelerini yeni yönetimlere mutlaka aktarmalılar. Yeni seçilecek arkadaşlarımız da, daha önce yönetimlerde görev alan kardeşlerimiz de birlikte hareket etmelidirler. Samimiyetle millete hizmet yolunda yürümeye devam etmeliyiz” dedi.

Etnik Siyaset Eleştirisi

Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel’in de bir konuşma yaptığı, bayramlaşma töreninde etnik siyasetle ilgili bir konuşma yapan İl Genel Meclis Başkanı Abdulmutalip Bilgiçoğlu’nun da konuşması dikkat çekti.

Bilgiçoğlu, dünyanın ve tüm insanlığın ihtiyacı olan kardeşlik, barış, sevgi ve saygıyı bayramların çok iyi ifade ettiğini belirterek, etnik siyaseti eleştirisinde bulundu. Bilgiçoğlu, ''Gelişmiş ülkelere baktığımızda kendi aralarından birlik kurmaktalar, güç oluşturmaktalar. Bizim gibi gelişmekte olan ülkeler ile geri kalmış ülkelerin insanlarına da ırka dayalı bir siyaset yapılarak ülkelerin değerlerinin minimize edilmesi için de her türlü çabayı göstermekteler. Bulunduğumuz bayram nedeniyle bu konuya çok dikkat etmeliyiz. Milli birlik ve bütünlüğümüzü çok iyi korumamız gerekiyor. Geçmişimizi geleceğimize taşıyabilmek ve gelecekte dünya milletleri arasında yerimizi alabilmek için aile birliğimizi ve bütünlüğümüzün muhafaza etmeli, milli ve manevi değerlere bağlılığımızı devam ettirmeliyiz. Irk üzerinden siyasetin yapılmasına engel olmak için çok çalışmalıyız.”

Dünya Müslümanlarına dua edelim

Merkez ilçe, Nusaybin, Dargeçit, Mazıdağı, Derik ve Kızıltepe ilçe Başkanları ile birlikte Ömerli Belediye Başkanı Cemil Servetoğlu, Ortaköy Beldesi Belediye Başkanı Şuayıp Bağış, Gençlik Kolları Başkanı Serdal Bağış’ın da bir konuşma yaptığı törende Kızıltepe İlçe Başkanı Abdurrahman Dağ, dünyada yaşanan zülüm ve savaşlara dikkat çekti. Dağ, katılımcılardan bayramlarda özellikle Filistin, Çeçenistan, Irak olmak üzere dünyanın dört bir yanında devam eden zülüm ve savaşların sona ermesi için dua etmelerini istedi.

Hac farizasını yapmak üzere Mekke’de bulunmasından dolayı Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir’in katılmadığı bayramlaşma törenlerinin yoğunluğu, seçim atmosferinin hissedilmeye başladığının işareti olarak yorumlandı.

Bayramlaşma töreninde katılımcılarla birebir sohbet eden ve Mardin Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Abdullah Deniz'in de kulis çalışmalarına ara vermeden çalışması ise dikkat çekti.


Nezir GÜNEŞ - Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum